Triton prov

TRITON HÄSTAK 
SWB 1330
e. Cabachon – Winningmood – Carpaccio
Född 2012
Mankhöjd: 166 cm
Förädlingsprocent  XX/OX rate: 41,41%

2015 Hoppdiplom vid 3års testen
Premierad i Sverige 2016
Triton godkändes vid bruksprovet i Sverige 2016
Triton0114ny     

Triton Den Moderna hopphingsten.
Prestationsavlad för hoppning i många generationer.

Cabachon Casall Caretino CalettoII
Kira XVII Lavall I
Lady Mobilcom Concerto II Contender
Eiche Joost
Harmonien Winningmood van de Arenberg Darco Lugano van la Roche
N. Unellie Cassini I
Citta Carpaccio Jalisco B
Zelena II Lagos


Endast det BÄSTA är BRA Nog!!!
Världscup segrare, Topp Placerade Hästar från Alla Håll.
Casall, Winningmmod, Darco, Cassini, Caretino.
Mormor Cita är syster till Världscup segraren GOLDIKA som Vunnit Världscupen med både Toni Hassman och amerikanen Mc Lain Ward.
Tala om komplett sto & hingst stam i Triton Hästak.

Fadern Cabachon  Godkändes i Mecklenburg-Vorpommern som 2.5 åring där han blev Premiehingst. Han såldes sedan till Stall Katrinelund Danmark och gick 35-dagarsprov i Danmark som 4-åring med totalpoängen 841. Han vann 5-års Championatet i hoppning i Norge, blev tvåa i Scandinavian Open och placerade sig på nionde plats på unghäst-VM 2009. Han hade en mycket lysande tävlingskarriär med sin Norska ryttare Stein Endresen. Tillsammans med Stein kvalificerade de sig till start i EM.  Men Cabachon såldes till ukrainan Aleksandr Onysjtsjenko och det till en summa runt 30 miljoner.

Casall Har vi väl alla ett stort hjärta till. Rolf-Göran Bengtssons första häst. Hingsten som tävlar mycket framgångsrikt i svår internationell 1.60. Tillsammans ha de bl.a brons i lag, en 4.e plats individuellt vid EM 2013. Som avelshingst har han lämnat flera avkommor i Svår klass.

Concerto II  är en Contender – Ahorn Z son. Anses av många som Contenders bästa son. Han bedömdes med 10 i hoppning vid sitt bruksprov men han endast verka 3 år i avel innan han avled. Men han har satt stort avtryck i avel med 9 godkända söner och 28 avkommor i svår hoppning samt 1 i svår dressyr. Hans två helbröder Concerto I och III blev mycket framgångsrika tävlingshästar i USA. stam 6893 gå tillbaka till Wachholder (Gitta) e. Wahnfried Ett mycket framgångsrikt internationellt tävlingssto.

Caretino Har också han varit en topp förärvare av internationella hopphästar och över 50 godkända hingstar efter sig.  Med över 650 tävlingshästar registrerade efter sig som hoppat in över 3miljoner Euro 2007. Själv placerade han sig som 4 och 5 åring i finalen för unga hästar. Han tog sedan ett 40tal segrar och placeringar i svår hoppning. Under först Bo Kristoffersen och sedan Ludger Beerbaum.

Harmonien Köptes som 2,5 åring av uppfödaren Ludo Pilippaerts.
Hon betäcktes sedan med Cabachon. Triton är hennes första föl och han fick hoppdiplom som 3 åring 2015 och godkändes sedan 2016. Harmonien är köpt som avelssto och verka i avel hemma på HÄSTAK.

Winningmood (van de Arenberg) Började sin tävlingskarriär redan som 4åring i Belgien. Han har sedan gått i topp under hela sin unghästtid. Och han tog sedan sista steget upp till yttersta eliten med sin ryttare och ägare Ludo Philippars. 2009 kunde inte ens Ludo motstå budet på hingsten utan han såldes och rids nu av Luciana Diniz. Totalt till 2015 har han en prissumma inhoppad på 520 350 euro inhoppad i Global champion tours. Detta säger väl vilken fantastisk häst och hingst det är.

 Darco Började sin tävlingskarriär med att vinna Championatet i Belgium både som 5 och 6 åring. Tillsammans med Ludo Pilippaerts blev han sedan en topp häst med mängder av segrar och placeringar i Internationell GP. Vinnare Volvo World Cup i London och Hertogenbosch. Han var 6:a i VM Stockholm 1990, 7:a i VM Barcelona. Darco ha i många år toppat WBFSH Värlsdsranking som världens ledande hopphäst producent.

 Cassini I Började började sin tävlingskarriär med  Bo Kristoffersen efter en fantastisk unghäst karriär gick han som 8 åring sin första Grand Prix. Han fortsatte sedan sin fina tävlingskarriär med Franke Sloothaak. De fick massor av framgångar tillsammans. Cassini I  är känd över hela världen som en av de mest framgångsrika förvärvarna till de bästa hopphästar som har varit och är aktiva inom sporten, så som Berlin, Cumano, Carambole, Carino, Cabrio v/d Heffink, Candillo Z samt 36 godkända söner. Cassini är helbror till Cassini II.  Capitol I – Caletto II är härstamning som resulterat till Tävlings-Avels matadoren Cassini I

Carpaccio Vann sitt bruksprov i hoppning och var 2:a i provet som gångartshingst. Placerad i Bundeschampionatet i dressyr 1996, 4:a i semifinal och 15:e i finalen.

Cita Avelssto hos Ludo Philippaerts.  Harmonien var hennes 2:a föl. Så de är rätt unga än men hon har två avkommor som hoppat 130 båda är exporterade en till England och den andra till Frankrike.
Cita är syster till World Cup vinnaren Goldika 559 som vunnit världscuper med både Mc Lain Ward och Toni Hassman. Ur syskonen finns 150-160 hästar som Velerna Ask, Caprice 463, Cardento. Påväg upp att etablera sig i Grand Prix är Belle Z. Samt många fina unghästar påväg upp i svår klass.

Triton är vad vi hoppas och tro den kompletta hingsten med Galopp, modell, teknik, kapacitet och som har stam som är av största intresse att få in i sin avel. För hans egen del tror vi på att vi inneha en topp häst även på tävlingsbanan framöver.
Triton Guld kantas av topp hästar i hela sin härstamning.
Hästar som själva hoppat, vunnit 150 -160 klasser. Gener som han för vidare till sina avkommor.
Gener som kapacitet, teknik, hållbarhet, försiktighet – mod, ridbarhet, typ är alla saker en häst behöver för att kunna ta sig till toppen,
Ju bättre och ju fler topp hästar en häst ha i sin stam desto säkrare är ju hästens nedärvning.
Så vi ser med spänning fram emot betäcknings säsongen 2016 och Triton Hästaks första säsong som avelshingst.

Triton Hästak 1330
Triton Hästak 1330

 

Triton ext

Visste du det här om LILL COTTE Härstamning

Intresserad av att betäcka ditt sto

Information om semin avgifter

 

Vi ha hingsten du söker