Qupol

[huge_it_slider id=”25″]
QUPOL HÄSTAK
e.Cuper (e. Chambertin – Landgraf)
u. Indra Hästak e. Cortus – Caracas
Mankhöjd 167cm   Färg: Brun

Segrare & Dubbeldiplom vid både 3 och 4års testen
Verka i avel i Sverige via Mecklenburg el.
Ett sto licens i SWB

Han gjorde sedan ett 70dagars prov i Neustedt – Dosse. Där han blev bästa hopphingst i sin årgång (2:a i provet). Som sitt högsta hopp poäng fick han 9,5. och slutsumma 8.48
2013 visades han fram för SWB men föll inte nämnden i smak efter att de bedömt honom exteriört i skritt och trav. 4 April 2013 åkte Qupol ner till Tyskland för premiering. Här bedöms hopphästarna i galopp och hoppning förutom att de bedöms exteriört och veterinärt. Den Tyska nämnden föll för Qupol och han godkändes i Mecklenburg.

Senare på hösten gick han Kvalitet och fick än en gång Dubbeldiplom slutade 2:a som gångartshäst och 3:a som hopphäst.

Indra Hästak fick hoppdiplom som 3åring och 46p som gångartshäst. Hon betäcktes sedan med Cuper och resultatet blev Monopol Hästak som även han godkändes som hingst. Samtliga hennes två avkommor Monopol och Qupol har dubbeldiplom (4 diplom på två avkommor). Indra själv är syster till godkända hingsten Dirco Hästak som har placering i svår klass. De har samma mor Elitstoet ”Castanja”. Indra är också helsyster till tävlingshästen Jungfru Hästaks mor.

Cuper är halvbror till den så populära Avels- Tävlingshingsten Chacco-Blue genom deras gemensamma far Chambertin.

Chambertin tillhörde toppförärvarna i Holstein vid OS var han fadershingsten till flest avkommor. ( bl.a. Cedric som med Laura Kraut tog guld i Lag) Chambertin gick bort i Februari månad 2010 efter sviterna av en allvarlig olycka som dessförinnan satt stopp för hans framgångsrika tävlingskarriär. som börjat med att 1998 och 1999 vinna finalkvalen till Bundeschampionatet i Warendorf. 1999 var han Holsteins Landschampion. Han hann placera sig i svår klass innan olyckan inträffade.

Cambridge svårklasshingsten som reda av Ludger Beerbaum, två gånger Rikschampionfinalist med placeringarna 2:a och 5:a. Fadershingst till Bundeschampionatvinnare.
Caletto I var fram till 1998 den mest framgångsrika tyska hingsten i hoppning med bl.a. EM-brons. Monopol representera honom med 2/16 delar då han återfinns som far till Cambridge och far till Cantus.

Cortus tävlades Mycket framgångsrikt i svår 160 hoppning i flera år. med bl.a 2:a placerad i SM 5:a i NM. framstående placeringar i  GP klasserna i Zangershide. vann Kungsbacka GP, Vann 150 klassen på Strömsholm. 8:a i 160 GP Gijon i Spanien. tog internationella placeringar i Scandinavium m.m. Han har nu flera fina avkommor med placeringar i svår klass och listade hästar på världsrankingen. Cortus är känd för sitt fina temperament och ridbarhet vilket även Castanja är så de två stammarna tillsammans lovar gott för Qupol och hans blivande avkommor.

Caracas tävlades framgångsrikt med segrar i såväl hoppning, dressyr som fälttävlan. Han toppade tävlingsstatistiken på avkommor under flera år främst i hoppning. Flera avkommor är placerade i svår hoppning och dressyr. Hans mor Erna var i början av 50-talet en av våra bästa hopphästar i svår hoppning.

Rote Boldt tävlades med framgång upp till svår klass i hoppning och var fader till flera tävlingshästar

Vi ha hingsten du söker