God Jul och Gott Nytt År önskar vi Er alla 2015.

 Vi ser tillbaka på 2015 som ett mycket bra år och har fått flera fina kvitto på vår avel. 
Heartbeats avkommor har riktigt blommat ut. Flera ha sålts för stora pengar  ut i Europa. Hetas till 2016 blir kanske Steve Guerdat fina Albführens Happiness. Detta ha gjort att flera gamla stoägare kommit tillbaka till Heartbeat med sitt sto. Efter 10 säsonger ökar han igen. 
Balou ha charmat alla som sett honom och han betäckte hela 110 sto i Danmark. Han har också skick till Tyskland, Finland och England. Vilket gjorde att vi fick begränsa stona i Sverige till de som kom till vår station.  
Top Silvio blev en fin ersättare till Top Nordpol och toppade betäckningarna i Svensk Ridponny aveln.  
Året kunde väl varken börja Eller sluta bättre på tävlingsbanan för oss. 
Ny ryttare för året var Joel Andersson. En mycket ambitiös kille som bland annat fått sin utbildning hos Viktoria Almgren. Joel blivit en riktig rookie med 213 poäng 2014 innan han kom till oss. Rider han ihop hela 919 poäng i år. På Fyra av våra hästar har han Placerat sig och även vunnit 140 klass.  
Målet var 4 hästar till Falsterbo och det klarade vi. hästarna hoppade bra med både felfria rundor och ett pet tar de med sig stor erfarenhet och lärdom hem. 

 Till Breeders hade vi hela 8 hästar. Bästa resultatet en 4:e placering i 4års Championatet på Romantica samma placering som hennes mormor Jungfru Hästak tog en gång. 4:a slutade också Thelma i Rikssto för 3åringar kanske lite tagen av sin dräktighet blomma hon inte ut riktigt som hon brukar. Pandoras tog en 3:e placering i ena 7års klassen. Till det flera fina nollrundor. 

Att starta och ha igång så många hästar kräver bra personal och det har vi med Amanda och Marie är riktiga klippor med hästarna och i stallet. Hela teamet måste fungera om man ska ha framgång.  
 
Till 3 års testen hade vi 4 till start. Thelma e. Heartbeat hade sedan första gången varit en super star och visade det även denna dag hon hoppade till sig 10 – 10 89,2%. Det skulle sedan visa sig att hon blev Sveriges Högst bedömda 3åring. Thelma är nu dräktig med Dirco och om allt gå vägen ha vi en fin fin Dirco till nästa år. Diplom fick vi också på Tyra Hästak e. Carmargue – Fortus Hästak. Tyra är dräktig med Heartbeat.
Och på vår fina Cabachon hingst Triton Hästak med Winningmood som morfar. Hans mor kom från Ludo Philiparets och inköptes som 2åring. Ur samma stostam kommer Goldica int. 160. Vi visade han sedan på rådgivande och han är rekommenderad så utvecklas han som vi hoppas anmälls han till Bruksprovet till våren.  
Även på Kvalité skulle det visa sig att vi få Sveriges högst bedömda  häst fina Sensation Hästsk e. LillCotte – Cardento hoppa till sig 9,5 -10. 92,5%.  Diplom fick vi också på våra tre fina 5års sto som haft föl och Cardento hingsten Sardentus.  

Vi avsluta tävlingsåret på Breeders i Karlshamn och de sista äldre hästarna hoppar Flyinge Indoors. Hästarna avsluta säsongen med flera fina placeringar och får en välförtjänt vila. 

Vi har också under året sålt ett par fina avkommor som fina Optimal Hästak e. Dirco – Cortus sålt till USA. Innan han lämna oss hinner Joel och Optimal ta några placeringar i 140. Roligt var att höra från Lundbäck Hästak även han en Dirco som vi sålt till USA. I år vann han en klass i Globen Champion tour med sin endast 16åriga ryttare.

Under hösten har vi tagit tag i Vår hemsida www.hastak.se och gjort om den så nu kan ni få information om hingstarna och hästarna. Då den legat nere ett tag har vi ha fått flera följare på Facebook Hästak.ab. Facebook inläggen kan du även kan följa från hemsidan även du som inte är en facebookare kan se dagsnyheterna.  

Vi ha också under året investerat i en ny lite större lastbil. Vår Volvo -04 5 hästars är därför Till Salu. Bilder och uppgifter om lastbilen finner ni på hemsidan 

Vi kommer i vinter jobba på med våra unghästar, tävlingshästar, hingstarna och dräktiga sto  och hoppas sedan på ett fint framgångsrikt år 2016 för både oss och Alla stoägare som vänta föl efter våra hingstar eller ha avkommor efter dem.

Ett Gott Nytt År på Er.  Christina Anders Joel, Matilda, Emelie, Amanda, Marie. 

 

Vi ha hingsten du söker