FREESTYLE

FREESTYLE
e. Fürstenball  (e. Fürst Heinrich – Donnerhall)
u. Delilah e. BH Don Romantic – Sandro Hit – Argentinus

Freestyle DVH 1179
Ett säkert val för Välgående, flotta och mörka avkommor!

Född i Tyskland 2011
Godkänd i Oldenburg och Dansk varmblod 2014
och i Sverige 2015
172 cm  färg SVART

Freestyle ett säkert val för dig som söker en Bra gångartshingst som leverera flotta mörka avkommor. Freestyle är en toppmodern hingst i typen som alla avelsförbund önskar sig. Högstäld. ädel med en riktig hingstlook. Hingsten är mycket välbenad och korrekt.
Freestyle har tre smidiga och rymliga gångarter med mycket knä och hasreaktion och arbeta med god påskjut bak. Skritten är rymlig med passande övertramp och taktfast i alla situationer. Temperamentet är perfekt, lugn och avslappnad, men med den rätta gnistran till att arbeta. Freestyle gjorde ett 70 dgr test i Schlickau där han slutade 4:a av 42 hingstar. med 134p och en slutkaraktär i dressyr på 8,24.
Han fick 10 för karaktär och 9:a på galopp och skritt.

Freestyle er nu utbildad till PSG-niveau och rids av beridaren Mette Riisager.
Freestyle var alla redan som föl en vinnare Då han vann sitt fölchampionat med 9,2. Helbrodern hans lika så. De ha även en helsyster som är högt  premierad i Oldenburg. En halvsyster e. Florencio blev under Emilie Nyreröd placerad som nr. 8 i 4-års dressyrchampionat i Sverige 2013.
I 2018 producerede Freestyles mor åter igen ett vinnar föl i Oldenburg.
Fadern Fürstenball var också fløjføl och var 2008 och 2010 fløjhingst i Vechta. Fürstenball vann 2011 Bundeschampionat för 5-åriga  och är nu tränad till Grand Prix. Fürstenball är far till åtsildiga godkända söner och har karaktär av en stempelhingst.
Modern Delilah är mörkbrun, 172 cm och storlinjerad med en fantastisk gång. Hon är mycket fruktsam och hela stostammen är erkänd som statspremie levererare i många led med 11 hingstar och flera S- klass hästar i dressyr.

Freestyle har i perioden 2015 og 2019 levererat fantastiska föl med många præmieføl och præmie sto. Med särdeles vackert uttryck lagom stora avkommor med stor gångartsförmåga i skritt, trav och galopp. En mycket stor ridbarhet kännetäckna hans avkommor. Freestyle har till dags datum endast levererat svarta eller mörkbruna föl.

Konstatered  fri for OCD.  och WFFS Negativ.
Språngavgift 4 500 :-  + 6 000:- vid 70dgr.
Verka på färsk transport semin och kommer med Mats Hästtransport som övriga skick i Sverige.

Vi ha hingsten du söker