Diamant de Revel

[huge_it_slider id=”18″]
Diamant de Revel  972

e. Diamant de Similly (e. Le Tot de Semilly)
u. Queen e. Quidam de Revel – Nimmerdor
Född 2005  färg brun
Mankhöjd 168cm
ext. i Sverige 8 8 8 8 8 40p
Floj hingst Bästa Hopphäst i Herning 2009

Diamant de Revel är efter den franska stämpelhingsten Diamant de Semilly, som bl.a. var far till Holsteins segerhingst 2007 Diarado. Diamant de Similly tävlades mycket framgångsrikt och deltog bl.a i det franska laget som tog lagguld i VM i Jerez 2002. Hans far Quidam de Revel är en av världens mest betydelsefulla avelshingst och tidigare högt placerad i OS. Diamant de Revel helsyster Diana är ett Silver medalj sto kårad med 9,5 i hoppning och 9,0 för teknik. Hon var bästa hopphäst i sin årgång.

Modern Queen är kårad i huvudstamboken med  beskrivningen ”Elegant och Ädelt sto med särdeles goda gångarter i Trav och Galopp” Queen egenhetstestades och fick 9.5 i hoppteknik och 8.5 i kapacitet.
Mormodern Immerdor är kårad i Huvudstamboken med beskrivningen ”Ädelt och Högställt sto med goda rörelse i galoppen. Immedor är ett Elitsto som med sina framgångsrika avkommor uppnått Guldmedalj på avkommorna. Hon är bl.a. mor till Silvermedaljhingsten Astor DVH 668 som har ett hoppindex å 147.

Diamant de Revel representera i sin härstamning något av det starkaste prestationsblod som finns på marknaden. Diamant de Revel en hopphingst med hela 4 nior exteriört.
En Ädel & harmoniska typ 9. överlinjen 9, benen 8,8. galoppen 9. Helheten 9. Ext. utl. i Sverige. Ädel, maskulin, kvadratisk och högställd. Uttrycksfullt huvud, välformad hals, välliggande bod, något kort rygg. Välformad långt kors, långt musklat lår. Skritten är ren och energisk, traven är taktmässig, lätt och välbalanserad.

Utl. i Sverige av nämnden i Hoppningen: God framåtbjudning, ryggverkan och benteknik. Uppmärksam och samarbetsvillig med gott förtroende och sinnelag. Lätt, välbalanserad och reglerbar galopp. Lätt hopp med god teknik, bra avstamp och ridbarhet.

2008 Kårades han i Herning med Karaktären 9 för hoppkapacitet. 8,5 för teknik.
2009 Kårades han som FLÖJ HINGST BÄSTA HOPPHINGST i HERNING

Vi visade Diamant de Revel för ASVH och fick han godkänd här i Sverige 2009.

Vi ha hingsten du söker