HÄSTAR TILL SALU

saluhästar
HÄSTAK är ett Salu-Tävling–Hingststation och Stuteri med hästar från den egna uppfödningen. Vi ha hingsten du söker till ditt sto. Till salu har vi allt från den Lovande unghästen till den färdiga tävlingshästen i de stora klasserna.

Hästarna med namnet HÄSTAK efter sig är födda och uppväxta på HÄSTAK. Ur de första årgångarna tävlar nu flera av Hästaks uppfödningar i svår hoppning. Vår avel är inriktad på ren prestationsavel för hoppning.

Vi har fött upp och tagit fram de godkända hingstarna Dirco Hästak, Lill Cotte Hästak, Monopol Hästak, Fortus Hästak, Qupol Hästak och Top Silvio Hästak. Hästak föder upp ett tiotal föl om året. Stona vi används i aveln har själva varit framgångsrika i sporten. 3 års sto betäcks och få ett föl före sportkarriär börja.

Stor vikt läggs vid stonas ridbarhet då den krävs för såväl stjärnan i hoppning som för den trevliga ridhästen. Hästarna är uppfödda på stråfoder som vi själv odlat på gården och Krafft.

Våra unghästarna tillbringar hela vår-sommar-höst på ALVARET Öland. Där får de tillgång till stora ytor att röra sig fritt över, solen, värmen och nyttiga örter från den kalkrika jorden på Öland. Ger hästarna en de bästa förutsättningarna till en bra start i livet.

Vi presentera i undersidorna några av våra hästar vi ha Till SALU finner du inte hästen du söker Kontakta oss Ring! 0477-600 82.
HÄSTEN  DU  SÖKER  FINNS  KANSKE  I  VÅRT  STALL