Tailormade Temptation

[huge_it_slider id=”30″]
e. Tuschinski – Haarlem – Naturel

Född 2005 169cm M.Brun
Godkänd i ASVH, Oldenburg
Dansk Varmblod

Premiehingst i Danmark 2008
Vinnare 4års Championat i Danmark & Norge 2009

På färsk Transport semin

Tailormade Temptation var Premiehingst i Dansk Varmblod 2008 och vinnare av 4-års Championatet i såväl Danmark som Norge 2009.
Temptation är en dressyrhäst med ett fantastiskt ädelt och modernt uttryck. Hans spännande holländska härstamning kan tillföra hästaveln elegans, gång och prestation av högsta klass.

Vid Hingstkårningen i Herning 2009 Belönades han med en 10:a för Typen, 9 Huvud och hals, 9 skulder och manke,9 överlinje och bogpari, 7 framben, 8 bakben, Skritt 7, Trav 9 galopp 9, Helhet 9.

Dressyrbetonad, Storlinjerad, passande ädel och högtställd hingst av modern typ, Uttrycksfullt huvud. Passande lång välansatt och välformad hals. medellång markerad manke god bogfrihet. Smidig överlinje. medellångt välformat kors god lår muskulatur.

Fadern Tuschinski var bruksprovsvinnare i Holland 2003. Han har placeringar i Prix St. Georg. Farfadern Krack C har varit en av världens mest framgångsrika tävlingshäst i internationell dressyrsport, med Anky van Grunsven i sadeln.
Temptations stostam är avlad på högsta kvalité

Modern Nora är också mor till Grand Prix-hästen Tamara.
Mormodern Wieny är bla. mor till Disco (Interm. dressyr) samt Iris och Harm båda Grand Prix. Också i 4:e och 5:e generation finns åtskilliga avkommor med placeringar i M och S Dressyr.

Som fadershingst har Temptation redan uppfyllt de högsta förväntningarna vid fölmönstringar har han varit far till åtskilliga Flöj- och årspremieföl samt vinnare i DV-championatet för dressyr. I DV regi har han varit far till Bästa 2-åringa dressyrhäst 2011, 2012, 2013 samt bästa 3-årina dressyrhäst 2012, 2013.
2011 godkändes sonen Tomahawk i Oldenburg. Tomahowk är uppfödd av Lena Nyström, Sverige. Efter att ha blivit godkänd gick han på auktion till topp priset av 800 000euro.

Temptation har i de senaste två åren haft 53 föl framvisade till Dansk Varmblods fölvisningar och det resultera i att han få en fölbeskrivelse. Det är en Mycket god fölbeskrivelse som vi är mycket glada över och vill presentera.

Fölbeskrivelse från Temptation:
Mycket enhetliga, högstälda, passande ädla och harmoniska föl av särdeles god typ. Uttrycksfullt huvud. Välrest, Välansat och välformad hals med god förening mellan huvud och hals. Medellång, skrå skulder med god bogfrihet. Medellång, välmarkerad manke. God överlinje, flera med god smidighet. Långt, välformat, muskulöst kors. Passande ben, Korrekta. Rörelserna är goda i skritt. Väldigt god och rymlig i trav med goda knä- och hasaktion. Rymlig och välbalanserad galopp. Hingsten passar till ett brett utbud av dressyrbetonade sto, och tillför god Ädelhetsgrad samt aktion i rörelserna.
I alt är 53 föl besiktigade 2009 och 2010

Vi ha hingsten du söker