Nyheter

15/12 Piraya Hästak 2:a i Åby
28/11 Piraya Hästak 3:a i Kalmar igår.
22/11 Ingen Seger men två felfria rundor och placerade sig i 135 idag gjorde Oaska Hästak e. Carmargue – Little Boy. Hon blev vår bästa häst i Flyinges Indoor. Pandora hoppade fint men fick 4 + 0. De båda stona har utvecklats enormt och etablerat sig i 140. Osaka som vunnit såväl 140 som 130 på Nationell tävling. Pandora vann en 130 för någon vecka sedan ha tagit flera placeringar i 140 endast 7 år. Så de har haft en fantastisk säsong.

19/11 Triton Hästak e. Cabachon – Winningmood van de Arenberg, vår Lill Casall som han kallas här hemma. Föll nämnden i smak när Joel visade honom på Rådgivande i Bollerup. Om han fortsätter att utvecklas som vi hoppas visar vi honom på bruksprovet till våren.

8/11 Fin helg för Joel och våra Hästar i Karlshamn. Osaka placera sig i de båda 140 klasserna. Pandora i 130 och 140 idag. Quinstar fick ett pet men var placerad i två 130 klasser. Qulla-Gulla felfri i 120 och satte även nollan i 130 idag. Maritza placerad i 120 idag. Även Qlippa satte en felfri runda i en 120. Stort tack till våra duktiga hästskötare Marie och Amanda. Och vår nya chaufför Per-Erik.
2/11 Anders i Bonna Land. Idag ringde en hästspekulant Och berättade att hon sett Anders i Land
29/10 HeartBeat har utnämnds till ElITHINGST i Danmark. Stort Grattis till Kari och Jack. Och alla vi som äger en Heartbeat avkomma eller vänta föl efter denna fina hingst 2016
16/10 BALOU blev 2:a i Danska ridsportsförbundets 5års Championats Final idag. Grattis!!! Kari, Jack och Kasper Vilken fin hingst. Se Kasper och Balous final runda på

8/10 Optimal e. Dirco – Cortus är nu såld & påväg till USA. Han har placering upp till 140. Gick Falsterbo & Breeders som 5 & 6 åring med bra resultat. Optimal har som sin far ett hjärta av guld. Vi hopppas han få det bra i värmen!
3/10 Idag var det Diamant de Revels dag. Det var Sex år sedan vi visade honom och fick han godkänd i SWB. Stort Grattis till de storägare som trodde på oss och använde honom. Utdelning har flera fått. Vår egen Romantica fölsto bli 4:a i Breeders 4års championat idag. Sara Nilsons fina sto. bli 2:a i öppna 5års på Hans-Ola Joelssons fina uppfödning. Vinner Breeders gör Ingrid Ragnarssons fina Northern Diamond. Ett Jätte GRATTIS!!!
2/10 3:a i Rikssto och vår Thelma delad 4:a. Thelma ska nu få vila och om allt gå som det ska väntas en fin DIRCO avkomma till nästa år på vår Fina Thelma.
6/9 Idag Toppade Sensation Hästak e. LillCotte – Cardento med att hoppa 9,5 – 10 och blev bästa hopphäst under helgen i Tingsryd Sensation tog även gångartsdiplom. Rosalee e. Carmargue – Fortus hoppade även hon till sig ett hoppdiplom. Fin hopphäst som är till salu. Med gårdagens Romantica Hästak och Sardentus Hästak som hoppade 9 – 9. har vi 3 fina 4åringar kvalade till Finalen.
2/8 Efter några veckors tävlingsuppehåll för dom äldre hästarna så var de dags för dom igen i Karlskrona i helgen. Igår tog LillCotte segern i 130 och idag vann Osaka 130. 6åringen Quinstar gjorde en fin 130 runda och LillCotte hoppade super i 140 men tyvärr ett nedslag. Hästarna känns som de är påväg in i fin form och känns bra inför Älmhult nästa helg!

24/7 Två SM guld på en vecka. Emma Tedenström vann Dressyr SM på vårt
Ponnysto Emmeli P första dotter Emmy P. För 28 år sedan vann Emmelis mor Emma SM. Emmelies son ett år yngre blev 5:a. Idag vann Dilba e. DIRCO SM i hoppning stilbedömning med Matilda Bohlin uppfödare till fina Dilba endast 7år är Fam. Thomas Bodin. Vilka fina ponny och så fint de matchas grattis från mamma Emmeli och Pappa DIRCO. Vi ha Emmeli dräktig med DIRCO till nästa år.
10/7 Sensation Hästak e: Lill Cotte Hästak-Cardento från dagens uppvärmningsklass för 4åringar i Falsterbo. Han hoppade en fin felfri runda o känns bra inför söndag!
5/7 Piraya Hästak 2:à i Kalmar idag. Vilma Barkevall är det som pyssla om vår travare. Danne som tränar och Kim som körde henne till denna fina placering förra helgen blev de 4:à och hon sänkte sitt rekord.
25/5 Thelma Hästak e. Heartbeat – Comes vd Heffinck blev Sveriges högst bedömda 3 åring. Med sina 10 – 10 89,2% 53,5
30/5 Idag har vi varit i Willands med fyra 4åriga ston. Två 1 meters klasser gick dom. Resultatet blev 7 nollor av 8 möjliga. Nu får dom en välförtjänt sommarvila.
29/5 Så fick vi sista fölet för i år. Nr. 11:a ett stoföl e. Quin ( Verdi – Corrado I som vi hade på station förra året) u. Her Vanilla sky e. Cardento.
23/5 Optimal var på topp i Karlskrona idag! Vinst i 130 & 3:a i 140. Pandora knep en fjärde placering i 130. Imorgon tar vi nya tag med ett annat gäng hästar.
17/5 Vilket toppen avslut på meetinget i Tingsryd! Osaka vann 140, Lill Cotte kom 3:a. Även Optimal & Pandora gjorde jätte fina rundor i 140 men ett riv. Optimal kom 2:a i 130. Maritza visade även hon vart skåpet skulle stå & vann 120 idag!
16/5 Vi sammanfattar en bra dag för de äldre hästarna på Tingsryds travet idag. Maritza knep andra platsen i Derbyt, snabbaste tiden men ett ner i omhoppningen. I 125 fick vi äntligen en seger genom Osaka o i samma klass var Lill Cotte femma. I 135 tog Pandora en andra plats o blev därmed kvalad till Falsterbo o Breeders för 7-åringar! Vi hade även tre andra till start i 135, ett pet på alla men dom hoppade riktigt fint! Nu laddar vi om för unghästarna imorgon på förmiddan o avslutar med 140 där vi har fyra till start!
10/5 Idag har vi varit i Älmhult med 5st 4åringar Rosé, Romantica, Rosali, Selma, Sardentus på deras första riktiga tävling. 7 av 10 felfria rundor blev det. Dagens stjärnor som var felfria i både 90 och 100 var Sardentus e:Cardento-Cortus och Romantica e:Diamant de Revel-Cuper
3/5 Idag har vi varit i Vaggeryd o tävlat med 4 hästar! Qlippa satt sin tredje nolla i 120 o kvalade därmed till Falsterbo o Breeders för 5åringar!! Qlippa har i år gjort hittills elva starter o varit felfri i alla. Rabiola var felfri i både 110 och 120 och fick första Falsterbokvalet. Totalt blev det 5 nollor av 7 möjliga idag så en lyckad dag!
26/4 Idag har vi varit i Karlskrona på pay and jump, med 4 stycken 4 åringar. Första gången dom är iväg & hoppa på annan plats. 7 nollor av 8 möjliga
24/4 Idag kör vi igång med seminen Hemma på Hästak.
17/4 Ny börja det!!! Slingan börja sin första tur idag sedan kör vi varje fredag till Malmö, Danmark.
15/4 2:a fölet för i år. Blev ett vackert stoföl e. Balou u. Falma Hästak e. Cortus – Almé – Narcos II
6/4 Idag har vi varit i Helsingborg o tävlat med Optimal, Osaka och Pandora. Alla var felfria o placerade i 125, bästa placering där tog Pandora en sjätteplats. I 135 var Optimal väldigt fin runda och tog en placering. Dom andra två hästarna gjorde bra rundor med. Det var debut för Joel med alla hästarna på 135 så de får man va nöjd med!
2/4 Oleg kom till oss ikväll för att börja med inridningen av 3åringarna
30/3 Årets första Föl hingstföl e. HeartBeat u. Hulda Hästak e. Lipton – Caracas.
22/3 I helgen var det tävling i Karlshamn, 10 hästar har startat. Igår gick Rabiola sin andra tävling i livet o satte två nollor. Idag debuterar 5åringarna Qlippa o Qulla Gulla 115 felfritt. Qupol gör årsdebut o gör en riktigt fin o felfri runda i 120. Lill Cotte 5:a i 120 och endast ett tidsfel i 130. I 130 är Optimal bäst på en 4:de plats men även Osaka o Pandora knep varsin placering. En bra helg för Team Hästak med andra ord!
8/3 Påväg hem från Herning efter ett par dagar med premieringen i Danmark
17/2 Rabiola Hästak f.10 e: Dirco-Cuper var idag för första gången iväg o hoppade på annat ställe än hemma. Hon gjorde två felfria rundor på Pay and Jump i Olofström!
15/2 Bra helg. Joel och Olivia var i Älmhult på lördagen. Joel gör både årsdebut och debut på Qlippa Hästak men resultatet två felfria fina rundor. Felfria var också Quinstar och Qulla – Gulla. Maritza felfri och placerade. Olivia debutera Nova Hästak och är placerad. Idag drog Olivia och jag iväg till Nybro på ponnytävling med Top Silvio Hästak vår ponny hingst. Debut på tävling och två felfria rundor
3/2 Idag har vi varit i Flyinge och hoppat en pay and jump med 4års hingstarna Sardentus och Sensation, samt 6åringen Quinstar
25/1 Sensation Hästak e. Lill Cotte – Cardento debuterade i Karlshamn idag. Felfri i 1m. Stallkompisen Sardentus e. Cardento – Cortus satte två felfria rundor både i 90 och 1m. Två fina blivande 4års hingstar som både debutera och hoppar felfritt i 1m i januari
18/1 Toppen dag i Åstorp även idag. 4 starter & alla var dubbelnolla & placerade. Totalt har Joel haft nio starter i helgen & nio dubbelnollor.
Kan 2015 börja bättre??

Vi ha hingsten du söker