Monopol

[huge_it_slider id=”17″]
MONOPOL HÄSTAK
e.Cuper (e. Chambertin – Landgraf)
u. Indra Hästak e. Cortus- Caracas
Mankhöjd 167cm  Färg Brun
Exporterades till USA 2014

Monopol = HÄSTAK gånger tre
Felfri i debuten i 130 mars 2011
Felfri i både Falsterbo och Breeders
Placerad 10:a i Breeders

2012 tog Monopol flera placeringar i 140 klasser
Var felfri i bådakvalen i Falsterbo 7års Championat.

Monopol Gick 3års testen i Tingsryd 2008 och vann såväl hoppningen som gångarterna.
I hoppning fick han 9 -10 = 53p. I gångarter  7 8 9 = 49

Monopol är från Cupers första årgång och är Indra Hästaks första föl. Så här kan man tala om snabbt avelsarbete.

Indra Hästak fick hoppdiplom som 3åring och 46p som gångartshäst. Hon betäcktes sedan med Cuper och resultatet blev Monopol Hästak som gick fölchampionatet och riksföl. Han var en stjärna redan som föl brukar vi säga. Som treåring gick han
3års testen vilken han vann i såväl hoppning som gångarter. som fyra åring gick han 1 meters klasser och satt 5 felfria rundor på raken.
Under hösten gick han hingstprovet i Redefin och det med så bra resultat att han godkändes som förärvare i såväl hoppning som dressyr.
Han började 2010 med att i februari debutera i 110 i Laholm och tillsammans med Viktoria Almgren gjorde de en felfri mycket fin debutrunda.
De kvalade lätt till Falsterbo och Breeders. Men då Viktoria fick sin lilla Filippa ställde Juri Sokolovski upp och red Monopol i Falsterbo.
2011 Gick han både Falsterbo och Breeders med felfria rundor i 130 -135 klasserna. Han slutade på 10:onde plats i Breeders 6års Championat

Cuper är halvbror till den så populära Avels- Tävlingshingsten Chacco-Blue genom deras gemensamma far Chambertin.

Chambertin tillhörde toppförärvarna i Holstein och vid OS var han fadershingsten till flest avkommor. ( bl.a. Cedric som med Laura Kraut tog guld i Lag) 1998 och 1999 vann Chambertinfinalkvalen till Bundeschampionatet i Warendorf. 1999 var han Holsteins Landschampion. Han hade placeringar i svår klass.

Cambridge svårklasshingsten som reda av Ludger Beerbaum, två gånger Rikschampionfinalist med placeringarna 2:a och 5:a.
Fadershingst till Bundeschampionatvinnare.
Caletto I var fram till 1998 den mest framgångsrika tyska hingsten i hoppning med bl.a. EM-brons. Monopol representera honom med 2/16 delar då han återfinns som far till Cambridge och far till Cantus.

Indra Hästak är syster till godkända hingsten Dirco Hästak 1005. De har samma mor Elitstoet ”Castanja”. Indra är också helsyster till tävlingshästen Jungfru Hästaks mor.
Indra har även lämnat en helbror till Monopol ”Qupol Hästak” som fick dubbeldiplom vid 3års testen 2012. Qupol gjorde sedan ett 70 dagars prov i Neustedt Dosse i Tyskland och det så fint att han blev bästa hingst i sin årgång 2:a i hela provet som hopphingst slagen av en 5års hingst. Hon har också lämnat Sardentus e. Cardento hoppdiplom med 9-9 vid kvalite 2015.
Indras mor Castanja är Elit premierad och har lämnat flera avkommor med Hopp och Gångartsdiplom.

Cortus tävlades Mycket framgångsrikt i Svår 160 hoppning under flera år. med bl.a 2:a placerad i SM 5:a i NM. framstående placeringar i  GP klasserna i Zangershide. Han vann Kungsbacka GP, Vann 150 klassen på Strömsholm. 8:a i 160 GP Gijon i Spanien. tog internationella placeringar i Scandinavium m.m. Han har nu flera fina avkommor med placeringar i svår klass och listade hästar på världsrankingen. Cortus är känd för sitt fina temperament och ridbarhet vilket även Castanja är så de två stammarna tillsammans lovar gott för Monopol och hans blivande avkommor.

Caracas tävlades framgångsrikt med segrar i såväl hoppning, dressyr som fälttävlan. Han toppade tävlingsstatistiken på avkommor under flera år främst i hoppning. Flera avkommor är placerade i svår hoppning och dressyr. Hans mor Erna var i början av 50-talet en av våra bästa hopphästar i svår hoppning.

Rote Boldt tävlades med framgång upp till svår klass i hoppning och var fader till flera tävlingshästar

Monopol såldes 2014 till USA och är nu kastrerad. Han har lämnat flera sto som för hans blod vidare samt hans helbror Qupol Hästak.

Vi ha hingsten du söker