Historiskt Arkiv

Nomination Hästak e. Cuper – Cortus 5:a i Youngsters 7års och därmed klar för Globen, En mycket stor prestation för denna 7åring som även hunnit med att få föl (Romantica Hästak 3år som fick hoppdiplom i våras och nu är dräktig med Numero Unico). Viktorias och vår plan var att placera sig bland de 5 bästa och få biljett till Globen. Men innan dess skall hon starta 6års championatet i Breeders. På ett år har hon gått från tävlingsdebut till att etablera sig i 140 klasser. Till Breeders kommer vi också att starta Optimal Hästak e. Dirco – Cortus i 6års Championatet Ryttare är Matilda som också rider Osaka Hästak e. Carmargue – Little Boy som hon kvalat till 5års. Dit har också Juri kvalat Pandora Hästak e. HeartBeat – Fortus Hästak.

Elitutmärkelse ska vi få på 3 sto. Osakas mor och Mormor Diamore Hästak e. Little Boy – Diedron och hennes mor Diademe. samt vårt franska sto Iris e. Obelisque Normand,Quintus Hästak e. Cortus – Cuper hoppade 9 – 9 och tog sig direkt till finalen i 4års Championatet. Quintus som är Cortus sista avkomma är till salu. Så gjorde också 3åringen Roqueford Hästak e. Carmargue – Underworld xx. och våra 3 dräktiga sto. Dessa unghästar spara vi hemma Quintus och Roqueford är till SALU de andra väntas fina föl efter till nästa år.

Qupol Hästak e. Cuper – Cortus. Fick dubbeldiplom vid kvalitetstävlan med 8 – 9 i hoppning och 7,5 8 8 i gångarter. placerade honom 2;a som gångartshäst och 3;a som hopphäst.

Cuper – Cortus el. Cortus – Cuper är som vi trott en fin kombination

Rosé Hästak e. HeartBeat – Cuper – Cortus Vann 3års testen i Tingsryd . Bästa Hopphäst av de 51 startande. 9-8-8-9-9-9 52p. 3:a som gångartshäst 9-8-8-7-8-9 49p och dubbeldiplom. 2:a blev vår fina  Roqueford Hästak e. Carmargue- Underworld xx som är TILL SALU. 3;a Romantica Hästak e. Diamant de Revel – Cuper och 4:a Rosalie Hästak e. Carmargue – Fortus Hästak. Rosalie fick gångartsdiplom och 48p (5;a).

Pandora Hästak vann  Youngsterklassen för 5-6 år i Drammen Norge i dag. Pandora Hästak är e. HeartBeat u. Kajsa Hästak e. Fortus Hästak – Caracas och är 5år. Förra helgen i Söndags var de 2:a i den veckans Youngsterfinal då var det en 6årig häst som slog dem med 10 hundradelar i omhoppningen. Vi håller en tumme för morgondagens final.

Perfekt Hästak e. Carmargue- Cortus och Opticus Hästak e. Cortus – Crelido är sålda till USA

ASRP´s BRUKSPROVSVINNARE TOP SILVIO HÄSTAK  e. Top Nordpol. Efter ett två dagars bruksprov i Ljungby i helgen. Stod vår Silvio som segrare. Han fick 9 – 9 i hoppning så också av testryttaren. 9:a på typen. 9 8 8 7 8 8 48p. Så nu få vi ännu fin Ridponny i vårt program.

Herning 2013.  Årets Hingst HeartBeat.   Årets Flöjhingst ”Segerhingst 2013” Spitfire Z. Dansk Segerhingst på HÄSTAK.

Spitfire Z kommer 2013 vara stationerad på HÄSTAK. Carmargue gjorde succé far till såväl 1:an som 2:an i Hoppchampionatet.

Crelido som var årets hingst 2012 gjorde väl ifrån sig och hans avkommor visa hög klass.

Vi få vara stolta Att i två år ha Årets hingstar i vårt program. Cover Boy kommer även i år vara stationerad hos oss.

Vi kan även erbjuda flera hingstar på Ett sto licens Lill Cotte, Cajus, Numero Unico och ev. någon mer

 

Spitfire Z e. Stalypso – Lux Z

Segerhingst i Herning Danmark Skall stå hos oss på station i sommar9 hästar på tävling i Helgen Årsdebut Ljungby 9/3 Opticus Hästak 3:a i 125an och felfri i 120, Maritza Hästak 3;a i 120 med 97 startande, Optimal Hästak 2:a i 125, MountEverest tog också hon någon placering. På söndagen bar det iväg till Tingsryd Debut för Qupol Hästak med två fina rundor var han felfri i såväl 90 som 1m klassen, Prisma Hästak satte även hon två felfria rundor. Liksom Perfekt Hästak och Pandora som deb. i 110. 10 felfria rundor på 5 hästar lovar gott för säsongen.

 

Under Januari månad

Slutfördes tillbygget av ridhuset. Det fina fiber underlagert kom på plats

färdigt till att börja rida på direkt.

Alla ridna hästar sattes igång efter vintervilan.

 

I Mellandagarna röntgade vi nio 2 1/5 åringar och alla visat sig vara helt klara på röntgen. Inte illa andra året i rad hela kullen klara sig. Mycket pengar att spara att slippa skönhetsoperera bort en liten knappnål som kan påverka en försäljning. Känns bra för såväl vårt stomaterial som hingstarna vi valt.

Tre av dem var efter Dirco, två efter Carmargue, en Cuper, en HeartBeat, en Lill Cotte och en efter Diamant de Revel. Mödrarna var tre sto efter Cuper, två sto efter Cortus och ett sto efter Fortus.

Förberett till försäljning så småningom ha vi gjort med att kastrera en av våra 2.5 åringar Roqueford e. Carmargue en mycket snygg individ som hoppar bra men som var hingstig, bra att ha det gjort nu tills de skall börja ridas. Kastrerade gjorde vi också Opticus. Han var visserligen berättigad till att visas vid bruksprovet 2013 men vi resonerade så att han han kommer inte att blir sämre som tävlingshäst kastrerad. Så gick också snacket när vi bestämde oss för att kastrera Monopol som ändå var godkänd. Vi tror att vi ha mer att tjäna på honom som tävlingshäst och sedan ta hans helbror Qupol hand om stona han är ung och ha tid att ägna sig åt det samtidigt som han kommer att tävlas. Det är ju trots allt fler som vill ha en valack som tävlingshäst.

Lite ångerst innan det var gjort hade vi allt. Att kastrera en godkänd 8 åring som lämnat fina föl hade väl aldrig kommit på tal om inte hans helbror stod och knackade på dörren.

Att skära sista Cortus sonen på en så fin Holstein stam kändes även det men vi hoppas vi få se honom på de stora arenorna och glädjas åt en fin valack. Vi ha ju vår LillCotte kvar att föra Cortus blodet vidare och det gör han med en ära vilka fina föl han lämnar. Nu 2013 få vi se hur de är att rida, löshoppar kan i alla fall det har vi sett på vår blivande treåring.

 

Qupol Hästak Bästa 3års hingst i hoppning med högsta hopp-poängen 9.5 vid 70 dagars provet i Neustedt Dosse Tyskland.

Samma poäng 10 – 9 som han fick vid 3 års testen i Tingsryd i våras. Vid hingstprovet  placerad han sig på 2:a plats slagen av en 5års hingst i hoppningen inte illa för vår egna produkt som representera allt vårt blod.  Qupol skall visas för ASVH i mars 2013. och Premieras också för Mecklenburg. Han Kommer att verka på semin hos oss 2013.

Qupol är helbror till vår Monopol Hästak.

 

Jungfru Hästak och Daniel Svensson vinner en 140 i helgen. Jarramas Hästak vinner en 135 i Norge

LillCotte gör det igen. Ta en 3:e placering i 140 och en 4:e placering i 135. Felfri rakt igenom jämnhet är en styrka. Pappa upp i dagen som vi alltid sagt. Juri och han ha funnit varandra och vänta bara. Han kommer att leva upp till pappas klass. Vi tror vi snart ha en ny GP häst i stallet.  Opticus och Mount Everest felfria i 125klasser. Maritza 2:a i Olofström. Konrad Hästak och Frida Karlsson vinner 140 i Laholm. Jungfru och Daniel Svensson placerade i Strömsholm. Ja, En bra helg för HÄSTAK uppfödning.

Opticus Hästak felfri i båda kvalen, Nomination Hästak med ett pet i första till final i 5års Championatet.  Pandora och Osaka till final i Breeders. Opticus sluta på en 22:e plats och Pandora på en 11:e Plats efter att ha hoppat felfritt båda klasserna lite snålt tyckte vi men så är det i bedömning. Osaka var spänd men visade ett några riktiga språng och slutade på 15:e plats.

 

Bra start på inomhussäsongen för HÄSTAKs hästar vid Ljungby Nationella i helgen. Dirco börja med att bli 2:a i första klassen där dottern Maritza Hästak bli 3:a nästa klass vinner han. Nomination Hästak e. Cuper som endast startat någon klass innan debutera i 120 och gå i helgen tre 120 klasser och är felfri i samtliga och därmed kvalad till Breeders Varför hålla på hela sommaren med att kvala när man kan göra det på en helg?. En vecka uppe hos Viktoria ha hon ju varit men hon var också bra tränad av Thea här hemma. Även Optimal Hästak satte någon felfri runda.

 

Juri ta ut LillCotte för första gången och övertygat hoppade även han till sig en placering. Skall bli en spännande fortsättning på alla våra hästar i höst.

 

Full pott vid kvalitetstävlan. Perfekt Hästak e. Carmargue – Cortus hoppade till sig 9 – 10. Osaka Hästak e. Carmargue – Little Boy hoppade 9 -9 Pandora Hästak e. HeartBeat – Fortus Hästak hoppade även hon 9 -9 alla tre direktkvalade till Finalen i Flyinge. Roligt de behöll sina siffror sedan 3års testen. Roligt var det också med Premiär Hästak e. Cuper – Dirco som hoppade 8 – 8 Premiär ägs numera av Thea Bengtsson Grattis Thea.

 

Monopol HÄSTAK Till Final i 7års Championatet i Falsterbo. Han började med att inleda lördagen med en felfri runda. Detta gjorde han i repris på söndagen och fick en av de 11:a biljetterna till Finalen nästa söndag. I Dag torsdag ha han hoppat en klass och visade än en gång sin talang och var en av de endast 8:a felfria i klassen. Nu hoppas vi han lyser på söndag igen. Grattis ni stoägare som vänta eller fått föl efter honom i år. Förutom Monopol ha vi haft Optimal Hästak med 0 + 4fel (4 fel på fel dag för att ta sig till final) och Opticus Hästak visade sin kvickhet och stack åt sidan på ett hinder nästa dag satte han nollan och delade Vinsten i B-finalen med en till häst

Monopol Hästak, Optimal Hästak och Opticus Hästak är i Falsterbo och skall försvara stallets färger. Monopol inleder med en felfri runda i 7års Championatet.  Dirco avkomman Lundbäck Hästak såld och på väg till sitt nya hem i Florida. Ännu en framgångsrik Dirco avkomma som bringat Framgång, Lycka och Pengar till vår avel. Vilket avel gå ut på eller?. Vore han inte släkt med större delen av våra avelssto hade hingst valet inte varit svårt.

 

I helgen nedkom Halla e. Cortus med ett fint stoföl efter Dirco och sist ut att föla var vår gamla Calma de Rouhet e. Almé som i går fick en hingst efter Dirco. Monopol HÄSTAK Färdigkvalad till 7års Championatet i Falsterbo och Breeders. Opticus Hästak e. Cortus och Optimal Hästak e. Dirco är färdigkvalade till 5års championatet i Falsterbo. Piraya Hästak vår travare blir i år 4år. I dag tog vi alla i stallet 2 timmars ledigt och körde till Tingsryds travbana för att se henne. Vi trodde inte på vinst men satte henne på plats och hon 3dubblade insatsen så vi blev väl alla glada då hon sprang in som 2:a i loppet och blev 17 500 kronor rikare. hon travar bra in till sin mat med en prissumma på över 20 000/månad försörjer hon sig. Efter att ha varit 2:a ett par gånger vänta vi nu på segern. Kanske inte så dumt med trav..   Monopol Hästak och Viktoria Almgren är färdigkvalade till Falsterbo 7års Championat. Opticus Hästak och Viktoria sätter sin 3:e nolla och är även han färdigkvalad till Falsterbo 5års championat

Optimal Hästak e. Dirco u. Kryddan Hästak e. Cortus Sätter två felfria rundor i 120 i dag och är då färdigkvalad till Falsterbo 3 starter tre nollrundor så lätt var det. Matilda är så glad att själv kvalat Optimal. Ännu en riktig Dirco. Qlippa Hästak e. Cosmeo u. Mount Everest e. Cortus Vinner 3års testen i såväl Hoppning som Gångarter 9 -10 i hoppning 8 8 9 i gångarter. Monopols helbror Qupol Hästak e. Cuper u. Indra e. Cortus blir 3:a i såväl hoppningen som i gångarter 10 -9 i hoppning Qulla Gulla e. Dirco u. Falma Hästak e. Cortus hoppar 9 – 8. Opticus Hästak e. Cortus u. Kristall Hästak e. Crelido Fortfarande hingst sätter två nollrundor i 120 till Falsterbo kvalet Debut i Svår klass och placerad Skurup Country Club. Lundbäck Hästak e. Dirco debuterade i 145. Efter att ha varit plac. i 140 på torsdagen. startade han Finalen 145 Winning round. Felfri och snabbaste tiden i första rundan, felfri även i andra omgången och han slutade 4:a. Bästa svenskfödda häst och placerad vid sin debut endast 8år. Mycket bra Lundbäck och Juri. Debuterade gjorde också Frida på Konrad Hästak också han e. Dirco med en fin runda. Så 10% av kvalade till finalen var Dirco avkommor. Inte illa som fadershingst

HINGSTVISNING PÅ HÄSTAK 1 MAJ  Blev väldigt lyckat. Massor av folk, fint väder och hästarna visade upp sitt rätta jag. Vi tackar Schou & Stall Cajus från Danmark som kommer med sina 6 hingstar och alla ni andra som kom.

 

 

Våren är här för vi ha fått föl. Kajsa Hästak e. Fortus ha fått ett stoföl e. Carmargue. Emely e. Power Boy ett hingstföl e. Top Nordpol. Vanilla e. Cardento ett stoföl e. Monopol Hästak, Hermine e. Comes van de Heffinick ett stoföl e. HeartBeat och Harmonien e. Winningmood ett hingstföl e. Cabachon. Hulda Hästak e. Lipton ett stoföl e. Lill Cotte Hästak. Falma Hästak e. Cortus ett hingstföl e. Cabachon. Vindy Ås e. Mac lobell en hingst e. Igon November.

 

 

Nomination Hästak e. Cuper u. Jungfru Hästak e. Cardento och Nova Hästak e. Cuper u. Diamore e. Little Boy gör sina debuter på tävling i Karlshamn i helgen. Felfria på hinder Nova sprang bara i infångaren vid starten sen förstod hon vad hon skulle göra så tre rosetter kom de hem med. De två mycket fina Cuper stona som vi ha väldigt stora förhoppningar på. Juri gjorde det bra som bara suttit på dem ett par gånger och Thea och Emmeli få också ta åt sig som hoppat in damerna. I år lär vi få se flera fina Cuper hästar hoppa ute på tävlingar kanske det kan väcka några sömniga stoägare. Optimal Hästak e. Dirco enda 5åringen i hans kull. Sätter en säker nolla i sin debut i 120 med Matilda efter att också varit felfri i 110. Vilken härlig inställning i hästen och så lätt han gör det en riktig Dirco.

 

VI HA FÅTT FÖL Våren är HÄR..  Kajsa Hästak nedkom med ett fint stoföl e. Carmargue. Allt gick snabbt och bra så lätt det kan vara.

 

Vårens höjdpunkt är avklarad HERNING Många och många bra hästar i fin miljö med tävling bedömning av högsta klass. Tänk vad de ha i Danmark. Efter fyra dagar i Danmark är man så motiverad igen att jobba med sin avel. Även ifall man möter stora hinder här i Sverige. Dirco och Matilda lämnade vi av på Flyinge i Torsdags och vi hann se henne vinna klassen innan vi åkte över till Danmark. Lundbäck startade på lördagen och efter en mycket snabb och felfri runda placerade han sig 5:a i 135 klassen. I Danmark såg vi Last man´s Hope vinna unghingstklassen, Crelido bli årets hingst i Danmark, De Noir vinna dressyren på lördagskvällen. Cabachon vinna sin klass.

 

Konrad Hästak e. Dirco även han och Frida Karlsson vinner en klass vid Ljungby Nationella i helgen.

 

Vi få pris till Bästa 3åriga Hoppsto i Kronobergs län 2011 Pandora HÄSTAK e. HeartBeat u. Kajsa Hästak e. Fortus Bästa 4åriga Hopphäst i Kronoberg 2011 Opticus Hästak e. Cortus u. Kristall Hästak e. Crelido. Två fina häst statyer som vi kommer att pryda kontorets fönster med. Lite tråkigt bara att vi inte kunde vara där och ta emot prisen då det sammanföll med Herning

 

Prince Perfekt Ridponnyhingsten Som vi godkände förra året i ASRP är SÅLD till Australien nu i mars. Han lämnar sitt stall i Katrinelund i Danmark för värmen i Australien. LYCKA TILL

 

GRATTIS ROFFE. En stor Seger för Dig och Ridsporten när du tog hem Jerring Priset. Ett stort GRATTIS Vi är stolta och glada som fick vara med i Madrid När du skrev historia

 

Silvio Hästak och Emilio Hästak är två unghingstar som blir 3år i år e. Top Nordpol som vi köpte in förra året och ev. skall visas vid hingstpremieringen i år. Båda är nu inridna och löshoppade. Ser lovande ut. De är rätt jämn goda.

Silvio är u. Silvia e. Silverlea Rambo – Merrie Marshall

rids av Emmeli

Emillio köptes in med sin mor Emmeli P e. Power Boy – Burton Starlight. (Som betäcktes med Top Nordpol) Emillio rids av Thea

 

I Dag ha vi röntgat våra 2,5åringar närmare 9st. Våra två Top Nordpol hingstar, en Quinton hingst, Monopols helbror och så den sista Cortusen. samt de tre stona och så La Nutica som vi kom på inte var röntgad. Och Tror det eller ej ALLA var rena på röntgen. Vilken årgång. Ja vi firade med att gå och köpa en Jul Triss. Vi ha hunnit med att löshoppa dem ett par gånger. Ponnyhingstarna har vi gjort 5gånger det ser mycket lovande ut och inridningen av dem är påbörjad. Nu blir det lite Jul vila sen efter helgerna sätter vi igång med dem alla. Så någon kastrering blir det inte till Jul i alla fall. Men det klart att det kommer att gallras och kastreras till våren.

PIRAYA HÄSTAK är till start igen och än en gång få Målfotot avgöra hon blir 2:a i Åby. Så nu måste hon vara nära segern. Ett stort tack till Danne som tränar och kör henne i vått och tott.

OPTICUS HÄSTAK var på rådgivande bedömning i Bollerup 24/11 och blev rekommenderad till bruksprovet. Roligt att nämnden tyckte om vår vackra Cortus son. Så nu blir det slut på hans vila efter Breeders. Nu blir det till att satsa på bruksprovet. BÄST DYRAST VACKRAST var Tight Junction e. Temptation u.Sigma e.Sandro Hit uppf. Lena Nyström. Äg Lena Nyström, Pernilla Ström, Wilhelm Schwierking. Temptation hingsten som är 2,5år godkändes i fredags i Oldenburg och såldes på aktionen i lördags för hela 800 000E. 7.4 miljoner. Grattis Lena, Pernilla och Wilhelm och lyckliga är ni stoägare som fått föl eller använt efter Temptation.  Kvalitet lönar sig… Lena Du ger en morot till alla vi stoägare som ha en tung vinter framför oss i stallarna.

 

Lundbäck Hästaks Helg i Olofström. Med Seger i 140 klassen Söndagens Huvudklass Winning Round efter en omhoppning på de fem bästa i klassen Stå Lundbäck och Juri Sokolovski som segrare. Men innan dess ha de tagit en 7:e placering i lördagens 135 klass och en 3:e placering i fredag kvällens 130 klassen Full Pott. Vilken häst ”En riktig Dirco” och den är TILL SALU

7 november Vann Cabachon och Stein Endresen inomhus 7års Championatet i Norge på Arendal Rideklub. Efter att ha ridit två felfria rundor i Kvalen levererade de sedan en felfri runda i Finalen och ännu en i omhoppningen och den med snabbaste tiden. Grattis till Inomhus Mästerskapet för 7åringar. Vid 7års Breeders utomhus i somras i Norge. Placerade sig ekipaget på en 2:a plats slagen med 32 hundradelar i omhoppningen.

Vid JBK Horseshow placerade sig Crelido och Stein Endresen 3;a i en 1.45 i CSI*** och vann närmare 37 000 sv, kr. Grattis Jarramas Hästak e. ComeFast u. Diamore vinner 130 i Norge med sin ryttare Haidi Joker Hästak e. Dirco u. Fortuna Hästak e. Lipton som haft sådana stora och fina framgångar i 140klasser hela året är nu såld till En lång resa väntade honom men i gen gäll kommer han till riktig värme. Lycka till Till Värmen har också Claudius Kalle Johansson i Ljungbys uppfödning Cortus – Little Boy som tävlat så framgångsrikt med  Maria i 140klasser Claudius såldes till Sicilien.

Breeders Finalen Tre av våra hästar tog sig till Final alla tre var Hingstar. Monopol blev 10:a i Breeders och bästa hingsten. Felfri i första rundan ett lätt pet i andra och sen felfri i Finalen som gick i 135 (där endast 7 var felfria i hela klassen). Lill Cotte var 6:e placerad i 7års Championatet första kval och bästa hingst men rev i kombinationen i finalen. Opticus blev 12:a i Breeders 4års Championat fick bra för sin ridbarhet och hoppningen men avdrag för nedslag lite mer rutin så blir han riktigt bra. Nutella var felfri i kvalet men verkade lite matt nästa dag och rev. Lika så var det med Lundbäck. Perfekt var klar för sin uppgift men flashade väl inte till det som han bruka göra med god marginal hoppade han alla hinder utan att vara i. fick bra kritik på framben rygg kapacitet  Opticus går kvalitetstävlan i Tingsryd och hoppar 9 – 9 bästa hopphäst på Lördagen och direktkvalad till 4års Championatet. film på Opticus från kvalitet  http://www.youtube.com/watch?v=ggXXEOC-gqw&feature=youtu.be

Opticus Hästak Hingst e. Cortus -Crelido -Libertino – Bold Indianxx  Direktkvalar till 4års championatet med att hoppa 9-9 på Kvalitetstävlan i Tingsryd i helgen. Film på Opticus  http://www.youtube.com/watch?v=ggXXEOC-gqw&feature=youtu.be

 

 

FÖLChampionat HÄSTAK- MECKLENBURG är avgjort Segerfölet blev Stofölet Attention e. Lill Cotte u Attraction e. Metall – Cortez. Grattis Louise Magnusson till ditt fina föl. Reservsegrare blev Anna Engströms fina Stoföl e. Lill Cotte u. Phantastica e. Quite Easy – Wildvogel xx. Många fina föl visades och blev Premie Föl. lista och Foto på fölen kommer..

 

Optimal e. Dirco u. Kryddan Hästak e. Cortus – Irco Marco gå sin andra tävling och sätter två noller. Första tävlingen var i Tingsryd för två veckor sedan med 4fel i första klassen och felfri i andra. och sen sätter han två felfria rundor i dag i Jämjö. Rätta inställningen som far sin. så Matilda var så nöjd. Så kvickt gick det att kvala honom till 4års Championatet. LillCotte fick tyvärr bli hemma en lätt skada på bocken när vi skulle tömma honom. Lundbäck fick 4fel. Nutella och Monopol satte varsin felfri runda. Och Joker Hästak e. Dirco u. Fortuna Hästak e. Lipton blev 3:a i Hunterklassen. Grattis. Falsterbo Horseshow Fyra hästar kvalade Lill Cotte Hästak och Lundbäck Hästak till 7års Championatet. Monopol Hästak till 6års och Nutella Hästak 5års Championatet. Perfekt e. Carmargue u. Falma Hästak e. Cortus – Alme Vann 3års testen i Hoppning i Osby med 9 9 9 8 8 10 =53 p och blev tvåa som gångartshäst 9 9 9 8 7 8 = 50p.  men så är han näst intill Perfekt. Ännu en fin Carmargue häst  vi ha i stallet förra året hade vi ju Osaka Hästak som fick hoppdiplom 9 9. I år ha hon föl. Nutella Hästak e. Cuper – Happy Wind vår fina femåring är kvalad till Falsterbo.

Vår Pandora e. HeartBeat fick hoppdiplom och Annika Bodins Dirco avkomma fick också den hoppdiplom. Två De Noir avkommor visades båda fick Gångartsdiplom. En mycket bra Helg för HÄSTAK hästar. Lundbäck Hästak och Juri styr direkt in i 140 klassen nolla och en snabb tid placera honom 3:a i klassen. Lill Cotte och Viktoria gå en 135 klass är felfri och placerad. Corona föla och vi får vårt första Monopol fölet en hingst så fin så.

 

Cuper vann 130 i Fjälkestad 15/5 med Matilda felfri och snabb. Fyra föl på två dagar gå väl ann med larmet men lite mör är man allt jobba natt och dag det ta på en. Men det är med spänning glädje man gå ut när det piper.

 

Harmine e. Winningmood få ett stoföl e. Cabachon och kommer att betäckas om med honom. Hermine få ett stoföl även hon e. HeartBeat så fin så och kommer också hon att betäckas om med Heartbeat. Hulda e. lipton få en vacker hingstunge e. LillCotte och varför ändra ett vinnande kort hon kommer att betäckas om med Lill Cotte, Calma de Rouhet fick en Hingst så lik Dirco och hon kommer att betäckas om med Dirco. Monopol och Lundbäck Hästak är båda färdigkvalade till Falsterbo och Breeders. Vi har fått 7 små söta Dansk/Svenska gårdshundar. två tjejer och fem killar ha tagit plats i köket. Alla är de trefärgade och så fint tecknade så hur skall man kunna välja. Athena är fantastisk som mamma hon bara tvätta och tvätta och de bara äter och sover. Nutella och Juri Matilda och Maritza gör var sitt kval till Falsterbo. Och så var det tävling igen och nu på en torsdag mitt i veckan.

 

Dirco fortfarande i storform Vinner 120 i Skurup och placera sig 5:a i 130klassen. Cuper ta en 7:e placering. Maritza felfri i 120klassen och debutera i 130. Mount Everest debutera ute i 110 och är felfri debutera sen i 115 och få ett nedslag. Lundbäck ha vi med ner och lämna Juri ta vid och så skall han gå några klasser i helgen där nere. Monopol och LillCotte var anmälda men Viktoria lottades bort då det är så många starter. Tråkigt den är ju så fina banor men det finns ju fler tävlingar de få gå nästa helg istället. Juri tog Nutella Hästak ner till Skurup i onsdags debuterade i 110 och var felfri och red sedan debut i 115 där hon petade ner en bom på första hindret. Men oj vad hon hoppar vår Cuper dotter. Hon var inget tittig utan gick så världsvant sa Juri när hon kom hem. Så äntligen kom han 21 dagar över tiden men så var han också riktigt fullvuxen. Vår nya Jungfru Hästak men av det manliga könet. Cardento på Indra Hästak e. Cortus – Caracas. (Dircos syster och Monopols mor kan det blir bättre.)

 

Ett hingstföl e LillCote och Irene och Mats Mattsons Cardento sto har kommit till världen ser ut som en Cortus kopia. Denna hingst skall vi dela vårdnaden om men tills i höst är det Irene & Mats som pyssla om honom. Vi ha fått vårt första föl för i år ett vackert litet stoföl e.Cosmeo moder är Osaka Hästk e. Carmargue- Little Boy som fick hoppdiplom förra året. Dirco vann 125 i Skurup i helgen. Felfri och snabb som en vessla, han var också 2:a i 120 klassen innan. Sonen Lundbäck Hästak var 2:a i 125klassen och dottern Maritza Hästak var felfri i både 120 och 125 unghästklass. Mycket lång dag men milen känns korta när hästarna gå så bra.

Jungfru fortsätter att ta placeringar i Italien nu är det fjärde veckan hon placera sig i 140 klasser. Så det känns väl bra med dessa fina rundor i bagaget att åka tillbaka till Belgien igen Grattis Oliver Philippaerts ni ha gjort fint ifrån er. LillCotte och Monopol var i Värnamo med Viktoria. Lill Cotte var placerad i två 130 klasser och Monopol var felfri i 130.

 

LillCotte debutera i 140 i Laholm och är felfri och bli placerad lovar gott. Placerade i 140klassen är också Frida Karlsson på sina hästar Konrad Hästak och Ikea Hästak. Tre Hästak hästar placerade i 140 då få man vara lite stolt. Jungfru Hästak fortsätter sina fina framgångar i Italien och placera sig även hon i ett par 140 klasser i helgen.

Känns att vi är på rätt väg med vår avel fast det ibland känns tungt.

Monopol debutera i 130 och är felfri lovar gott till kvalen. LillCotte debutera i 140 och är felfri och placerad.

Salu hästen vår 7åring Lundbäck Hästak e. Dirco placerad i 140 i helgen. Maritza felfri i 120 Jungfru Hästak gjorde flera felfria rundor i Guld touren 140 i Italien i helgen. 3 gånger  Dirco i Topp vid SM Joker Hästak segrade i 130 var 2:a i 135 där var också Lundbäck Hästak placerad. I 1.30  klassen i Älmhult helgen innan var Konrad Hästak  e. Dirco 3:a. 4:a var Dirco själv. 6:a Lundbäck Hästak e. Dirco och felfri i 110 & 120 unghäst Maritza Hästake. Dirco.  Dirco avkommorna har samma hjärta och mod som han själv.

Ännu en rolig helg förra helgen gjorde Dirco Come Back efter ett år och sju månader sista tävlingen var Falsterbo 2009 där han gick så fint. Sen ha det spökat igen med hans gamla skada. Men han liksom vi vägra ge upp och i Värnamo debutera han med 4:e placering i 120 och seger i 125klassen Vi som såg runderna kunde se att gladare och hoppvilligare häst kan man inte finna. Lekande lätt hoppar han runt. Jag vet inte vem som var gladast i familjen eller om det var Dirco Själv. Men vi grät en tår alla när han stod där på banan och fick pris.

Cuper skall höjas till A prem. nu vid bruksprovet. Som grund för beslutet ligger avkommornas goda resultat vid unghästbedömningar. Cuper har 37 bedömda avkommor varav 17 i kvalitetsbedömning. Hans BLUP-index för hoppning är 134 och för dressyr 107. Cuper 1068 har visat sig vara en tillgång för svensk

hästavel, och då framförallt genom sin goda hoppförärvning. stå det i brevet vi fick. Alltid roligt att få höjt.

Vi har tagit proverna på våra hingstar och även i år ser det mycket bra ut på samtliga av våra hingstar. ingen kan tror att Top Nordpol börja bli till åldern varken på mikroskopet eller om de ser honom live.

 

Vi har inhandlat ännu en unghingst denna gången en tvååring e. Top Nordpol kanske hans blivande efterträdare vem vet. Top Emilio e. Top Nordpol – Power Boy – Burton Starlight. Så ha vi nu köpt en ponny unghingst kan vi ju ha två. så vi jagar efter en till efter Top Nordpol med full stam på modern med egna prestationer.Hör av dig om du vet någon.

 

2011 Nytt år och Nya förhoppningar. Vi tränar hästar fast kyla och snö.  Emmeli och Thea är så ihärdiga. Vi har många hästar igång. Monopol och Lill Cotte ha åkt upp till Viktoria Almgren skall vara där till seminen sätter igång. Oleg hjälper oss och rider de 4åringa stona som haft föl samt de båda hingstarna Opticus och Optimal samt Orginal e. HeartBeat som vi kastrerat. Juri kommer också han ett par dagar i veckan och rider några av saluhästarna som skall tävlas.

Matilda har fyra igång. och även jag ha satt igång och börjat rida igen. Så vi sliter på ridhuset. Nu skall vi också sätta igång med 3åringarna. Spännande.

 

2010 Vi kunde inte motstå utan köpte Riksfölvinnande fölet Dundee M e. Dirco så nu ha vi ännu en blivande stjärna i stallet.

Vi kunde heller inte motstå Lill Cotte fölet La Puch e. LillCotte – Atlet Z då vi mist våra LillCotte föl och hon blev till salu.

Mount Everest och Matilda kvalade till Championatet och gjorde bra ifrån sig där hon har sedan fått lite vila och är nu igång igen

för att tränas till kvalen till Falsterbo och Breeders. Själva tog vi lite semester Skönt.

Mount Everest gör spikrak hoppkarriär. sätter två felfria rundor i dag och är enda felfria unghästen i ena klassen.

så nu kör vi på Matilda vill försöka ta henne till 4års Championatet. vi skall hinna ikapp ha man bara en fin häst vi tror vi ha en ny Jungfru vem vet. Vill du också ha en fin hopphäst ta en titt på helbror Laptop som är till salu.

Annika & Peters Wetterströms Dirco föl Dundee M vann i helgen Riksföl i Jönköping han har inte bara vunnit riks han blev

Bäst in Show i Bohuslän dals fölchampionat innan ETT STORT GRATTIS TILL DENNA FINA FÖLUNGE

Lena Nyströms fina Temptation föl rosar inte bara Svenska Fölchampionat utan blir också Bästa föl i Danmark och säljs på Aktionen i Danmark.

GRATTIS LENA Du kan det här…..

Gunilla & Anders Håkanssons fina Crelido föl gick 3:a i Flyinge fölchampionat. Grattis här är Hästak hingstar i tre generationer Crelido – Campell – Cortus. Grattis.

Nu har vi förutom Monopol och LillCotten, Lundbäck Hästak kvalad till Breeders samt Matildas Maritza Hästak båda Lundbäck och Maritza ha Dirco som far. Inte konstigt att vi lät tre av våra sto betäckas med vår kära Dirco i år.

Seminsäsongen är slut och vi är mycket tacksamma för era hingstval vi har även i år haft ökning och dräktigheten ser mycket bra

ut så det känns mycket bra nu återstå pappersarbete och sen lite semester.

LillCotte Hästak, Monopol Hästak, Maritza Hästak e. Dirco alla är de färdigkvalade till Falsterbo och Breeders.

2010 Våren är här!!! För vi ha fått föl den 27/2 fick Kajsa Hästak e. Fortus Hästak u. Castanja ett stoföl e. Carmargue.

Den   fick Nomination Hästak e. Cuper u. Jungfru Hästak ett stoföl e. Diamant de Revel

Långfredagen fick Nova Hästak e. Cuper u. Diamore Hästak ett stoföl e. Dirco Hästak

28/4 fick Corona vårt första hingstfölet för i år e. Carmargue

24/5 fick Geisha Hästak e. Cortus ett stoföl e. Dirco och Halla Hästak e. Cortus ett stoföl e. Cuper

Vinnare av utlottning En fri språngavgift i Februari blev Malin Jonsson från Ersmark. Grattis Malin.

mars månads vinnare är Sara     från Laholm

HÄSTAK fira 15 års jubileum som Seminstation!

Vi kan se tillbaka på en arbetsam men mycket rolig tid. Under dessa år har vi byggt semin- och unghäststall och iordningsställt en rejäl lösdrift för avelsstona. Fyra hingstar har vi tagit fram från vår egen uppfödning: Dirco Hästak, Fortus Hästak, Lill Cotte Hästak och nu senast Monopol Hästak, vilket vi är stolta över. Vårt sto material bygger fortfarande på våra gamla sto stammar som föryngrats med hingstar vi haft i vårt program. Vi letar hela tiden efter nya plusvarianter till Hingstar. De granskas i såväl härstamning, prestation och Kapacitet. Är det något vi själva vill använda i avel och kan hingsten tillföra något, är frågor vi hela tiden ställer. Blir svaret ja, då presentera vi dem i vår katalog. Vårt samarbete med Katrinelund och Stall Cajus gör att vi får

tillgång till topphingstar och blod utifrån Europa.

 

2009 hade vi ett bra år trots lågkonjunkturen hade vi en liten ökning. Hingstarna gjorde fina resultat. Dirco och Matilda vann

kvalet till Amateures Tour Falsterbo och blev 4:a i finalen. Cortus hade ett par nya avkommor efter sig som placerade sig i 160.

Han fick sonen Lill Cotte godkänd i Mecklenburg. Lill Cotte gick Falsterbo, Breedersfinalen och uppfyllde förväntningarna vi hade på honom. Cuper fick sonen Monopol godkänd efter sig och det från sin första årskull, vilket lovar gott som förärvare. Crelido tog flera placeringar internationellt i 160. Skovens Rafael placerade sig 7:a i unghäst VM. De Noir toppar unghästindexet och placerade sig i S-dressyr. Diamant de Revel blev segerhingst i Herning och placera sig 4:a i 4-års championatet. Den flotta Cassinisonen Carmargue vann Youngsterfinalen på Vilhelmsborg. HeartBeat tog under året flera fina placeringar i Grand Prix. Han har på två år nu fått fyra godkända söner efter sig. Vem slår det som blivande 9-åring?.

Han är Kungen av alla hingstar i hoppavel!!

 

Inför den Nya säsongen kan vi presentera fyra nya hingstar.

Monopol Hästak, vår egen hingst som representera alla våra hingstar Cuper, Cortus och Dirco genom hans mor Castanja som är mormor till Monopol. Monopols mor Indra Hästak har själv hoppdiplom, är syster till Jungfru Hästaks mor. Jungfru som gått så fint i unghästklasser och som vi nu i vintras såldes till Ludo Philippaerts. Monopol gjorde sitt bruksprov i Redefin i höstas och premierades därefter. Han kommer att verka i avel i år via Mecklenburg. Tailormade Temptation är den nya dressyrstjärnan såväl i sport som  avel. Efter att först blivit Premiehingst i Herning 2008 vann han 4-års Championatet i Danmark och Norge 2009. Som beskällare levde han upp till den nya avelsmatadoren genom att vara far till ”Bästa Dressyrföl” i fyra av sju regioner. Vid Danska Championatet var han far till Bästa Dressyrhingstföl ”Lacapo” som såldes på auktionen för rekordsumman 240 000Dkr. Vi vill också presentera Casallsonen Cabachon som i år kommer att stå på Flyinge men vi kommer att erbjuda honom till våra kunder. För några kanske drömmen är en vackert tecknad skäck och till er har vi hittat hingsten Calypso K efter Svårklasshingsten Cajus som var Årets Hingst 2009 i Danmark. Här behöver man inte göra avkall på varken typ eller hoppning.

 

Med detta vill vi på HÄSTAK önska alla stoägare välkomna till en ny betäckningssäsong. Stuteriets personal är redo att ta emot era sto. Skulle ni önska se hingstarna och avkommor efter dem, så ring och avtala tid. Lördagen den 1 Maj klockan 14.00 Har vi våran Hingstvisning. Stall Cajus kommer på besök i år med sig har han HEARTBEAT. CARMARGUE och CALYPSO K Vi bjuder som vanligt på fika och korv    VÄLKOMNA

 

Vänliga hälsningar och varmt välkommen!   Christina & Anders Kjellson

God Jul Och Gott Nytt År

2009 har för oss varit ett Framgångsrikt år. Vi hade räknat med en nedgång på 20-25% på betäckningarna men vi tappade inget vilket var extra roligt. Dirco fick A för sina fina avkommor. Han kom igen på tävlingsbanorna. Matilda och han gjorde flera fina resultat men främst blev nog segern i Tour of Amatures i Falsterbo då de segrade i semifinalen ett sådant jippo det blev med press och allt. En sådan dag lever man länge på 4:e placeringen sedan i Finalen var bara bonus. LillCottes premiering i Tyskland i April var också en stor grej och att han sedan välkomnades så bra av sto ägarna gjorde oss väldigt glada. Inte bara vi tycker att vi ha en fin hingst utan sto ägarna använde honom till sina sto. Cuper och Matilda gjorde flera fina rundor det gick mycket bättre än vi trodde för Matilda att ta vid. Men bästa hästen i vårt stall var vår Jungfru Hästak. Vi har sedan länge sagt att bättre häst har vi aldrig haft och hon lever upp till det. Victoria och Jungfru har gjort en fantastisk säsong. Det ser alltid så bra ut hon hoppar så fantastiskt och Viktoria rider henne så bra. Efter varje träning när Anders varit uppe med henne hos Viktoria fick jag till svar på frågan hur gick det i dag på träningen. Mycket bra de gör det alltid. Men så hände det. Vi har ju alltid haft förfrågningar på henne men svarat har varit Hon är inte till salu. Så i Breeders hörde flera utländska spekulanter av sig och vi blev villrådiga. Vi kanske skulle ge henne en större chans, talang som hon är. När sedan Jens Fredriksson ringde och frågade om hon var till salu och ryttaren var Ludo Philippaerts. Kom vi fram till visst betyder hon mycket för oss men vi har ju kvar hennes dotter som i sin tur vänta föl. hennes tre mostrar, morbror Dirco och kusinen Monopol ja över halva vår avel är från hennes sto stam. Så varför inte ge henne en chans att se hur långt det räcker. Sagt och gjort Ludo kom upp det var hans egen son som hoppade henne. Det var länge sedan det hoppats så stora hinder i vårt ridhus senast var när Rolf Göran provade Cortus. Innan Jungfru lämnade ridhuset hade Ludo bestämt sig henne skulle han ha och så blev det. Vi var själva nere i Belgien och levererade henne. Många fina stall har vi sett men detta tog 1 Pris. Vilken anläggning. Med oss hem fick vi även 5 unghästar 3 blivande 4åringa valacker som Oleg nu börjat rida in samt två blivande treårs sto som skall behållas och betäckas till våren. Inga jätte hästar men med superstam och mödernelinje som hoppat internationella Väl hemma tog vi emot Mecklenburger förbundet som såg Cuper och godkände honom. Vi har ju haft Monopol Hästak e. Cuper i Redefin i höst där han gjort sitt Bruksprov och det med så bra resultat att han klarade gränsen både som Hopp och Dressyrhäst. så nämnden såg även honom och nu återstå väl endast pappers arbetet för att han blir vår nya hingst till i vår.

Vi ser med glädje och stor förväntan fram emot nästa År. LillCotte och Monopol skall tävlas av Viktoria. Det står flera fina tävlingshästar från vår egna uppfödning färdiga att ta ut i stallet. Vi har Viktoria till hjälp men också Juri som börjat tävla lite hästar åt oss. Matilda har lagt beslag på en Dirco avkomma Maritza. LillCottes första föl omgång och att nämnden kommer upp och se dem. De nya belgiska hästarna alla väntande nya föl. Att följa alla avkommor efter våra hingstar och så de stora förhoppningar på Jungfru. Det blir ett spännande på 2010.

Med detta vill vi önskar er en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År

Tillbaka till verkligheten hemma igen. Tisdagen ägnades åt till att hämta hem unghingstarna från Öland. På torsdagen åkte vi dit igen med både lastbil och trailer för att ta hem ungstona. Så nu börja stallarna fyllas på. Nästa vecka efter Karlshamns tävlingarna ta vi hem fölen och skiljer dem från stona som åker ner till Lösdriften.  Breeders är avslutad Resultatet var väl okej men lite stolpe ut. Jungfru och LillCotte tog sig till Final. Jungfru petade ett i Finalen. Hon som radat upp Nollor men med sina fyra fel blev hon i alla fall placerad och vi fick 8 000 alltid något. LillCotten petade två i finalen och kom precis utanför placering. Kryddan nollade första dagen och var jätte fin. lika fin var hon också i nästa klass fram till de sista tre då sparkade hon bakut i trekombinationen och slog ut bommen och skrämde sig själv. Legend och Lundbäck vaknade andra klassen i den svåra 125 klassen som jag skulle vilja säga var som en svårare 130 klass på Nationell tävling hoppade de lekande lätt runt felfritt båda två. Så nollor var de alla men lite i fel klass.  Anmäler 5 hästar till Breeders. 2410:- * 5 det blir mycket det. Inte nog med att man betalat in på föl för dem, man har också betalt för kvalpappret i år och sedan till det nu anmälan. Fy vad dyrt. Måtte det blir en bra upplevelse för Kryddan Hästak. Legend Hästak, Lundbäck Hästak, Lill Cotte Hästak och Jungfru Hästak. Av våra andra uppfödningar skall Konrad Hästak e. Dirco Och Frida Karlsson gå 6års Championatet. De har visat fin form nu med placeringar i 130 och 135 klasser i avdelning A. Så det blir spännande vecka. Vi också bokat plats i Breeders Corner där vi hoppas kunna träffa köpare på våra hästar med också ägare till någon Hästak häst eller stoägare som använt sig av någon av våra hingstar så Vi Ses på Breeders… Cabachon e. Casall  Placerad 9:a i Zangershide Finalen extra skoj då vi har Falma Hästak e. Cortus är dräktig med Cabachon. Årets föl är alla komna Kajsa fick ett fint stoföl e. HeartBeat och betäcks i år med Carmague. Corona fick också ett stoföl e. HeartBeat och betäcks med Carmague. Diamore få en hingst e. Quinton. Falma fick ett sto e. Dirco betäcks med Cabachon. Mount Everest få ett stoföl e. Cosmeo. Mynta få en hingst e. Cortus. Maritza ett sto föl e. Dirco men som förolyckas så hon fick snabbt sättas igång till kvalitet och hoppade 8-8 garanterat minst riden och tränad. Hulda få ett stoföl e. Cuper betäcks med LillCotte. Halla betäcker vi med Cuper. Indra få en hingst e. Cuper och betäcks med Irco Mena (en ny Dirco är på väg). Nomination u. Jungfru betäcks med Diamant de Revel. Nova med Dirco och Näckros med HeartBeat och Calma med Cuper det var väl alla halvblods stona.  Cabachon e. Casall vinner 5års Championatet i Norge Årets NYHET  DIAMANT de REVEL ”Flöj Hingst Segerhingst” Bästa hopphingst I Danmark 2009 Vinnarna i Danska 4års Championatet Hoppning Cosmeo och Dressyr Skov. Rafael 2008 Skovens Rafael 7:a i Unghäst VM. Cosmeo 6:a Falsterbo Cabachon 2:a i Falsterbo 2009 Våran Hingst LillCotte Hästak e. Cortus – Accord. avsluta sitt 70 dagars prov i Redefin Tyskland. Med indexet 115 blir han väl godkänd och få komma ner igen i mars och premieras. Vi har  i Plönninge på rådgivande bedömning av våra 3års hingstar. Resultatet gick bra.  Monopol Hästak e. Cuper – Cortus – Caracas blev rekommenderad till Bruksprovet i Februari Mistral Hästak e. Ulrich Z – Benroy xx – Starter blev rekommenderad fortsätta via sporten.

19 november Stona skiljs från sina föl och körs ned på lösdriften. 12 nya föl väntas till 2009. Kajsa e. Fortus och Corona e. Underworldxx är dräktiga med HeartBeat. Mount Everest e. Cortus är dräktig med Cosmeo. Maritza e. Dirco , Mynta e. Cuper är dräktiga med Cortus. Falma e. Cortus är dräktig med Dirco. Diamore e. Little Boy är dräktig med Quinton. Indra e. Cortus & Hulda e. Lipton är dräktig med Cuper. Våra två travarsto Lyckan e. Rit on Line är dräktig med Up Front Larry. Windy Ås e. Mac Lobell är dräktig med Fast Photo. Legend Hästak, Konrad Hästak, Joker Hästak och Jungfru Hästak gör felfria runder i Breeders och kvala till Finalerna i Helgen. 7 HÄSTAK uppfödda hästar är kvalade till Breeders Finalen: 3års hingstarna Monopol Hästak e. Cuper- Cortus & Mistral Hästak e. Ulrich Z- Benroy xx. 4år. saluhästen Legens Hästak. e. Crelido – Cortus. Till 5års Jungfru Hästak e. Cardento – Cortus och 6år saluhästen Jarramas Hästak e. ComeFastxx – Little Boy. Kvalat dit har också Frida Karlssons på sin 5 åring Konrad Hästak e. Dirco – Obelisque Normand och Emma Sjöstedt på sin 6 åring Joker Hästak e. Dirco – Lipton.

 

Top Nordpol Blir kvar i Sverige Vi har nämlingen köpt honom.

 

Legend Hästak e. Crelido u . Halla Hästak e. Cortus – BenRoyxx – Starter hoppar 9- 9 på Kvalitet och kvalar till Breeders. HÖÖKS kommer på besök igen för att fota till sommarkatalogen 2009. En rolig vecka för både oss och hästarna en hel vecka spa. Man känner sig verkligen som en Kung tycker Cortus

 

Blev Bästa Svenskfödda häst 5 åring i  Championatet Falsterbo 2008. Var vår alldeles egna Jungfru Hästak e. Cardento u. Fohlia Hästak e. Cortus u. Castanja e. Caracas. 2007 var Jungfru också bästa sto i 4års Championatet. Ryttare Viktoria Almgren. Jungfrus mor Fohlia är syster till Dirco de har båda Elitstoet Castanja som mor.

 

Full Pott för Cuper avkommorna på 3 års testen i Tingsryd. Stora Framgångar för HÄSTAK och stoäg som använt våra hingstar. Diplom och 9-9  50 poäng Plac. 3:a blev DILBA e. Dirco – Furioso. delad 3:a blev också vår hingst MISTRAL HÄSTAK  e. Ulrich Z – Benroy -Starter. som även plac. sig 2:a som dressyrhäst  med 8 7 9 48 poäng.

 

 

MONOPOL HÄSTAK  Segraren i såväl Hoppning som Dressyr vid 3års testen i Tingsryd Hoppdiplom 9 – 10    53 poäng Gångarter 8 7 9  49 poäng Hingst e.Cuper – Cortus äg/upp HÄSTAK

 

 

2008 års föl blev  Pandora e. HeartBear – Fortus, Prada e. Cuper – Lipton, Perfekt e. Carmargue – Cortus, Prisma e. Cuper – Dirco. Pepita e. HeartBeat – Underworldxx Pondus e. Cortus – Alme och Piraya e. Stainlager – Mac Lobell

Våren är Här!!

Kajsa Hästak nedkom den 19 mars med ett stoföl e. HeartBeat

Kajsa är e. Fortus 1026 u. Castanja e. Caracas. Så hon är lilla syster till Dirco.

Kajsa blir 5 år i år och hade föl även förra året ett fint hingstföl e. HeartBeat så fint att vi gjorde om kombinationen igen.

Hennes 1 åring Okidoki Hästak är såld till Norge så vi få följa hans framtid där men han kommer att få gå kvar i

sommar tillsammans med sina andra hingstkompisar på bete.

Vårt andra föl kom Påskafton ett Stoföl  e.Cuper  u.Hulda Hästak e. Lipton – Caracas. Även Hulda är syster till Dirco.

Dee Jost Van Dyke e. Couleur Rubin – Irco Marco Bruksprovsvinnare i Hoppning 2008

Vinnare av Kraffts/AVNs Hingstpris till bästa hopphingst på 50 000:- blev Dee Jost Van Dyke

Äg. Renee Johansson Philippsburg Tyskland  fick mottaga 40 000- samt uppfödaren Ylva Schultz 10 000:-

Dee Just Van Dyke kommer 2008 stå uppstallad på HÄSTAK för att verka i Svensk avel.

Vi är mycket glada över att fått äran att ha hand om Dee Jost Van Dyke under betäckningssäsongen. Då han sedan kommer att åka hem till Tyskland för att fortsätta att utbildas och Tävlas av sin ägare Renee Johansson.

Renne har en gång i tiden arbetat hos oss på HÄSTAK och rider i dag Svår hoppning. Vilket hon också gjorde på

Dee Jost Van Dykes mor Irco Tweedee. Även mormodern Zanadee tävlades i Hoppning med Placeringar i 1.40 samt deltog i Elitlaget på Strömsholm.

Den 28 Januari En alldeles speciell dag hör oss. För första gången på 1år och 8 månader rids Dirco. Matilda var lyrisk och hade gjort honom så fin dagen till ära. Anders och jag var båda med detta ville ingen missa. Men vem vet kanske Dirco var allra gladast. Med spetsade öron och glimten i ögonen kunde man se den stora glädjen i honom över att få ridas. Han var så stolt över att få vara ridhäst. Men vägen fram är mycket lång men det känns att vi är på vägen nu. Cortus jobbar på och allt ser bra ut än så länge. Nu bara hoppas vi att sagan få ett lyckligt slut

  1. Ett Nytt spännande år stå framför oss. Nya föl väntas med nya spännande kombinationer. Cuper som tränas för de stora tävlingarna framöver. Hans första årgång skall nu ridas in. Matilda har bättrat sig i sin fot och börjat rida hon har nu 4 hästar igång. Fortus, Cisco, Geisha och Jungfru som skall göra sina första starter för året 2 februari. Cortus har hon också börjat rida och vi hoppas vi får igång honom igen han hade haft så mycket mer att ge. Dirco har också han gjort framsteg. Anders longera honom varje dag. Samarbetet med Ib Kirk och stall Cajus i Danmark fortsätter och de har flera spännande nya hingstar på gång i år.

Dirco gör ett besök på Jägersro hos Palle Brink det är nu 1 år sedan han opererades och 1 1/2 år sedan han blev skadad. Vi har tappat räkningen på röntgen, behandlingarna och återbesök. Men vi har inte gett upp ännu fast många tycker att vi borde gjort det. Men han står oss alla allt för nära vi vill så gärna få han frisk Han är så tapper och stark Han vill verkligen bli frisk. Så vi vill se om Palle kan göra ett underverk till och få han ohalt. Han behandlas igen på ett par ställen men det mycket speciella var att han skoddes och det under röntgen överseende hela tiden.. Han har ju inte varit skodd under hela tiden han varit skadad. Skoningen är mycket speciell och han skall skos om igen om 5 veckor. Cortus fick även han följa med ner till Palle då vi har inte lyckats få han bra med de andra behandlingarna. Palle behandlade även honom och efter titt håls operationen var han positiv och sa prognosen var bra. Vi hoppas han har rätt.

16/11 2007 Full pott för HÄSTAK vid förhandsvisningen av hingstar i Varberg LillCotte Hästak e. Cortus u. Attention Please e. Acord tilltalade hämnden såväl exteriört hoppmässigt och gångartsmässigt. En fin häst tyckte de välkommen till bruksprov 2008. Att han är fin håller vi till fullo med om. Vi ha alltid sagt vi fått en ny Cortus om Lillcotte. Lyx Hästak e. Dirco u. Falma Hästak e. Cortus – Almé – Narcos II. Honom ville vi bara ha exteriör bedömd och veta om den räckte till då han hoppas uppsutten nu. Även han föll nämnden för. Lyx har vi alltid tyckt haft det där extra. Han ser ut som en riktig hingst har en otrolig ridbarhet hoppar med stor spänst mod och försiktighet. Tredje hästen vi visade var Lundbäck Hästak e. Dirco u. Robzan e. Robin Z. Han sågade de inte heller utan sa han skulle gå vidare via sporten och senare provas. Så även han få vara hingst lite till

Bästa sto vid 4 års Championatets Final på Flyinge blev Jungfru Hästak   och totalt 6:a slagen av några hingstar och valacker. Ett fint kvitto på vår avel med mormodern Elitprem Castanja som vi fortfarande ha avkommor efter och som verka vidare med sina döttra i avel hos oss. Till Final i 5års Championatet kom också Rapsody Hästak e. Dirco u. Delectra Hästak äg. Madeleine Hellberg  ryttare Elenor Nilsson

Cuper gjorde två starter i helgen Vann en 130 i Olofström och var placerad i 140 vid deras Nationella tävlingar.

 

 

Jungfru Hästak segrade i Semifinalen 4års Championat hoppning i Helsingborg med 9,2 – 9,0 i hoppningen Jungfru är e. Cardento u. Fohlia Hästak e. Cortus och ha Dircos mor Castanja som mormor Jungfru hade 2006 föl e. Cuper. Hon hade högst poäng såväl lördag som söndag. Mycket roligt tyckte vi som hela tiden tyckt att hon har det där extra extra. som 3åring fick hon dpl 9-9  Ryttare var Elenor Nilsson

Cuper gör två starter i Ljungby Nationella och plac sig i båda 4:a resp 6:a

Cortus son Vann Kvalitetstävlan i Tingsryd med Katarina Nygren betyg 9-10

Grattis!! Bästa Hoppföl i Danmark hade HeartBeat som Far. Näst bästa Hoppföl vid riks i Tingsryd hade HeartBeat som far

Vi avslutade sista dagen på seminen hemma och det kändes mycket bra endast ett sto har åkt hem gall så vi har haft en mycket lyckad säsong på våra hingstar. Vill tacka alla stoägare som valt en HÄSTAKs hingst.

Från Norge har vi haft Bonola Hästak (Fortus Hästaks mor) på seminering med Cortus för att tillverka en ny Fortus. Bonola är dräktig och ha åkt tillbaka till Norge till sin ägare. Bonola har tagit time out för att få ett föl men de räkna med att ta tillbaka henne igen i sporten. 2006 var hon ju Norges vinstrikaste häst i 140-145 klasser.

Själva har vi Kajsa Hästak e. Fortus Hästak samt Corona e.UnderWorldxx dräktiga med HeartBeat. La Nutica Hästak e.Dirco samt Hulda Hästak e.Lipton dräktiga med Cuper. Calma de Rouhet e.AlmeZ dräktig med Cortus. Diamore Hästak e.Little Boy dräktig med Dirco. Falma Hästak e. Cortus dräktig med Carmague. Samt Travarna Queen Of Queen e.Kosar dräktig med Bankerhall och Windy Ås e. Mac Lobell dräktig med Stainlager

Cuper gör revansch han starta i Värnamo nolla i alla tre klasserna debutera i 145 och placera sig 4:a även där.

Jungfru och Juvel Hästak är färdig kvalade till 4års Championatet

Heartabeat var den som lyckades bäst i Falsterbo och blev 3:a i Finalen på 6års Championatet

Rapsody Hästak och Elenor Nilsson fick ett nedslag för mycket liksom Ikea Hästak och Frida Karlsson Men måste vara mycket nöjda ändå. Cuper fick ett nedslag första dagen och behövde då sätta nollan andra dagen. Vilket vi inte tyckte skulle vara så svårt då han inte haft mer än högst 4 fel i 140. Men det omöjliga hände efter startsignal och innan första hindret brast martingallen på ena sidan och han hoppar vänster ställd vilket inte fungera på så stora hinder. Han river och allt känns botten. Han var ju där för att visa upp hur fin han är och då brister martingallen. Vilken var helt ny.

Vilken start på 3års testen  Dircos avkommer starta upp med hela 5 diplom i Tíngsryd

GRATTIS!!  Alla lyckliga äg. till en Dirco.  Själva visade vi två båda fick Hoppdipl.  Hingsten Lundbäck T Hästak e. Dirco – Robin Z &

Stoet La Nutica e. Dirco – Obelisque Normand

DeNoir var inte sämre han med sin första 3års kull. Tre visades samtliga fick Gångartsdiplom  och en av dem fick också Hoppdiplom.

I Falsterbo få vi se Hingstarna Cuper 1068 i 7års Champ.  HeartBeat i 6års Championatet.

Till 5års Championatet är Rapsody Hästak e. Dirco 1005 kvalad.  Till 6 års Championatet är Ikea Hästak e. Cortus 920 kvalad.

Fortus Hästak och Matilda vinner två 120 hoppningar på två helger i rad.

Först gå han felfritt i laget i Fjälkestad sedan vinner han nästa 120 klass. Helgen efter vinner han en 120 i Mörrum. Roligt då hon lagt ned mycket jobb med sin ridning på honom. Inte alltid så lätt att följa en häst som hoppar till som han varje språng det tar tid och kräver balans. Tack till Victoria för hjälpen hon fått. Systern Geischa Hästak också e. Cortus debutera och placera sig även hon i 120. En unghäst Matilda själv hoppat in.

Den 16 April sätter vi i gång med SEMINEN  Måndag, Onsdag och Fredag Kommer vi sedan att köra från kl. 8.00 på morgonen.

Detta för att kunna beställa från de danska hingstarna så vi få färsk sperma samma dag den tappats. Vi kommer också att kunna erbjuda färsk semin från  Flyinge samma dag som den tappats de flesta gångerna. På måndag kommer också Cuper hem för att börja verka i aveln. Han kommer sedan att pendla till Viktoria någon gång under veckan för att kunna fortsätta att tävlas

Påskafton får vi vårt tredje föl en Hingst  e. Dirco 1005   u. Kryddan Hästak e. Cortus – Irco Marco

En riktig Kejsare så himla riktig med fin hals och kors samt en riktig manke

 

Långfredagen får vi vårt andra föl en Hingst e. Cortus 920 u. Kristall Hästak e. Crelido – Libertino    En riktig gångarts stjärna som gärna visa upp sin fina gång

Cuper Hästak 1068 första häst att kvala till 7-8 års Championatet i Falsterbo

Cuper och Viktoria Almgren har haft en fantastisk vår tillsammans med tre placeringar i 140 på Elittävlingar i vår.

Vi sa att vi försöker kvala men det blir inte lätt för en sjuåring på Elittävlingar det har respekt med sig.

Men det klarade Cuper galant det gick fort så fort att han blev första kvalade häst. Nu när det bli lite större hinder kommer han nog bättre till sin rätt han har ju alltid tagit allt för en lek och aldrig tyckt något varit för svårt men har

man en Mor som gått Svår Internationell Hoppning som är e. Landgraf och en Far och Farfar som båda gått Svår

internationell hoppning med Ludger så kan det är en barn lek att hoppa runt

 

Veckan innan Påsk har vi haft besök av Hööks som har fotat våra hästar för höstkatalogen

Det visade sig att vi hade några riktiga modeller i stallarna som kunde stå från 8- 17.30 och bara visa upp sin fina sida. men så va det proffs de hade med sig allt ifrån de två fotograferna till inköps och PR tjejerna och de två modelltjejerna. De hade helt klart för sig hur bilderna skulle tas. Roligt att se när proffs jobba. Även Matilda, Linda och Helena kom med på några bilder efter en hel veckas jobb åkte de hem på Skärtorsdagskvällen

 

 

Helgens Tävlingar Cuper och Viktoria Almgren starta en 130 och en 140 på Elittävlingarna på Grevargården i Helgen

De Placeras sig vid båda starterna. Duktiga nu har Cuper varit placerad på samtliga Elittävlingar i år. Helsingborg, Borås och nu på Grevagård. Nästa start för dem blir på Ljungby Nationella

Första fölet föds  Okidoki Hästak  e. Heartbeat   u. Kajsa Hästak

Kajsa är 4år e. Fortus Hästak 1027 u. Castanja  (Dircos mor) – Carracas  En Brun hingstunge så fin så. Stjärn snopp och  tre vita höga strumpor.

 

 

Carmague  e. Cassini – Cantus – Roman

Blir Flöj hingst i Danmark (Bästa 4åriga hopphäst i Herning vid Premieringarna i Danmark). Carmague har samma ägare som Heartbeat så vi har godkänt honom för svenska nämnden och skall importera sperma på honom också. Ännu en mycket fin hingst vi kan erbjuda stoägarna i Sverige

Vi har börjat lös hoppa våra 9st 3 åringar och här finns flera god bitar. Oleg har också börjar rida dem alla och allt går som det ska BRA ALLTSÅ!

6 hingstar är det bland dem e. Cortus – Alme – Narcos II, Cortus – Accord, Crelido – Cortus – Benroy xx, Cortus – Everest – Jovial, Dirco – Robin Z – Steinbeck, Dirco – Cortus – Alme, 2 valacker e. Cortus – Lipton – Caracas och Fortus – Furidant – Hertigen. Samt ett naggande fint sto e. Dirco – Obelisk Normand.

Januari 2007

Fortus Hästak och Matilda gjorde en uppridning för Future Factory i Jönköping

Matilda blev en av de tio uttagna juniorerna  från Småland som 2007 få chansen att matas med träning och teori.

Vi blev mycket glada för detta….

31 December 2006

Lyckans Hästak startade i Örebro på årets sista dag. Efter att varit instängd kom hon loss och spurtade på så bra att hon knep en 2:a plats.

Målfoto avgjorde hon förlorade med 1dm. men det blev i alla fall 10 000:- +

1 000:- till för att vi fött upp henne för starten denna dag.

14 December 2006

Dirco stelopereras i kotleden vänster fram av Palle Brink på Jägersro allt för att vi ska kunna få tillbaka honom som tävlingshäst. Operationen går mycket bra. Och han är fortfarande stark han stå på 3 ben den mesta tiden men äter och är för övrigt glad. Nu återstå bara en lång vänta men det få ta den tiden det ta bara han bli frisk igen så att han kan komma ut och tävla igen han har så mycket kvar att ge. Och allt detta bara för en olyckshändelse att man fastna i gallret i sin box. Men är olyckan framme så är den.

 

Music & Matilda  3:a i MSV i Kalmar den 25november. Andra MSV klassen i rad han placera sig i och starta. Han gå säkert synd att de inte haft tid att tävla i år inte förrän Cortus & Fortus ställdes av för vintern fann vi en ledig helg och kunde ta ut Mac Music.

 

Sista dagen på Betet för hästarna på Öland blev den 26 oktober  För en del väntas nu inridning andra skall bara växa till sig för att nästa sommar få återvända till Soliga Öland med alla deras växter kalkrika jord och det rinnande ljusblå sötvattnet något alla säkert längta till.

Att vi fick tillbringa 1 1/2 timme att bara hitta hästarna på säger en del om hur stora ytor de rör sig på. Här tränas benmuskler och lungkapacitet upp på de blivande nya stjärnorna.

Jovial Hästak  e. Dirco – Ramiro Z gjorde bra ifrån sig i Breeders för 4åringar

Cuper 1068  tog sig Till Final och gick ut som näst sista häst. Men han var lite för laddad och ville nog lite för mycket så två bommar föll. Annas hade han gjort två mycket fina runder på Torsdagen och Fredagen.

Halla Hästak  e. Cortus u. Tifany e. Benroy – Starter tog sig också till final det var en mycket trött häst som slutat äta på lördagen, trots det visade hon sin tapperhet i söndagens svåra final klass. Där hon fick 8fel Vilket vi är mycket nöjda med. Nu ska hon få vila för att sedan sättas igång för kval till Falsterbo.

5 åringen Ikea Hästak  e. Cortus u.Sweki e.Voltaire missade finalen med ett litet pet. Synd för både Ikea och Frida skötte sig så bra.

3 åringen Konrad Hästak  e. Dirco u. Iris e. Obelisque Normand Imponerade på domarna med sina fina framben, spänst och sin snabba reaktionsförmåga. Men för lite rutin gjorde honom spänd och han missade finalplatsen

Holsteiner Hingsten  Carmargue -03 e. Cassini II – Cantus – Roman

Avslutade sitt 45 dagars Prov i Danmark med hela 975 p. Spännande då vi vänta föl efter honom nästa år. med Bancos mor Diamore Hästak e. Little Boy.

Vi kommer ny att kunna erbjuda honom till avel i Sverige 2007.

Studiebesök av Dansk Varmblod på Jylland Hos oss på HÄSTAK

Vi hade en trevlig helg tillsammans med 32 Danska hästvänner. Här diskuterade vi häst och avel till sena  Lördag kväll för att sedan börja igen tidig Söndagsmorgon

5 HÄSTAK HÄSTAR TILL BREEDERS

3åringen  Konrad Hästak e. Dirco – Obelisque Normand

4 åringen Jovial Hästak e. Dirco – Ramiro Z

5 åringen Halla Hästak e. Cortus – Benroy xx

5 åringen Ikea Hästak e. Cortus – Voltaire

6 åringen Cuper Hästak 1068 e. Cambertin – Landgraf

BANCO HÄSTAK vinner Young riders HESTESPORT CUP i Norge.

Efter 6 deltävlingar under året är det avgjort och segrare blev Merethe Buer på Bancos Hästak  e.As du Thurin  undan vårat avelssto Diamore Hästak  e. Little Boy – Diamant  GRATTIS MERETHE

HALLA HÄSTAK  e. Cortus – Benroy xx – Starter – Ibrahim

Vi får ett ryck och Bestämmer oss sent för att kvala Halla till Breeders med 3 olika ryttare på tre tävlingar i sträck debutera och kvalar hon i 120. en stor bedrift i sig särskilt när två av ryttarna inte ridit henne innan. Då finns det nog både ridbarhet och kapacitet samt duktiga ryttare. De duktiga ryttarna som lotsat Halla runt är   Elenor Nilsson, Lorentzo Calebro och Viktoria Almgren  TACK

Vi vågade inte Chansa på att hon satte sina två nollor på Ljungby Nationella så Lorentzo hoppade in och gjorde en i Munka Ljungby Förra helgen fast i efterhand kan man se att det inte hade behövts hon satt båda även i Ljungby.   Ännu en duktig häst i vårt stall.

 

Heart Beat 6:a i Unghäst VM i Zangershide.

Efter fyra felfria rundor blev han endast slagen på tiden Han gjorde succé på banan denna ståtliga fina hingst Grattis Stall Cajus   Vi är så tacksamma att kunna erbjuda honom till stoägarna i Sverige.

Dircos avkommor gör succé i hoppningen vid Kvalité

Jovial Hästak e. Dirco – Ramiro Z hoppar 8-9 och direktkvalas till Breeders.  Jerez Hästak e. Dirco – Diamant hoppar 8-8 och får även hon hoppdiplem. Rapsody Hästak e. Dirco – Electro hoppar 8 -8

 

Vid FölChampionater på Gotland blev bästa föl ett efter Dirco – Robin Z

Grattis Precis vad vi sagt Dirco på Ramiro Blod kommer bli en Hit

Cortus vinner 110 i Braås och är 6:a i 120. Matilda är stolt och överlycklig att det fungera nu också på tävling hon har tränat hårt för att Cortus ska lysna även på en glad Ambitiös 16åring. hans sista start innan Matilda tog vid var i Scandinavium Världs Cup kvalet i GP då han fick 4 fel med Rolf-Göran Bengtsson

Ikea Hästak 5år e. Cortus u. Sweki Färdig kvalad till Breeders med sin nya Ryttare Frida Karlsson från Ljungby. Ikea var felfri i såväl 110 som i 120 klassen. Gladast var nog Ikeas ägare mamma Carina Karlsson

Geisha Hästak e. Cortus u. Diademe Geisha fann Matilda ute på vårt bete i Juli. hon ville visa att även hon kunde rida unghäst. Geisha har snabbt både fått kondition och tävlingsvana med placeringar i så gått som varje start  3:a sist i Braås Gör att hon nu snart debutera i 120.

Vi har funnit Fortus Hästak Mor

Bonola Hästak efter att ha tappat kontakten då Bonola följde med sin ryttare till England då hon skulle läsa till läkare tappade vi kontakten. men i fredags ringde en Norrman och sa att de hade Bonola och att de ägt henne i 2år. tillsammans hade de i år 15 segrar i 140- 145 klasser och var i år den vinstrikaste 140-145 häst i Norge.

Dircos första fina årgång

Jovial Hästak e. Dirco u. Rafanny Z, Rapsodi Hästak e. Dirco u. Delectra Hästak, Jerez Hästak e. Dirco u. Diademe är alla färdig kvalade till 4 års Championatet. Jerez hästak har gått 8 felfria klasser på rad och är nu sålt till Jeanette   Lycka till med din fina häst.

HEARTBEAT 2:a i Falsterbo Horse Show 5års Championat GRATTIS

Victoria och Cuper går från klarhet till klarhet. I helgen startade de tre klasser vid Nybro nationella i avd. A. med placering i såväl LA som MSV  på söndagen slå det till riktigt och de vann den MSV klassen. GRATTIS. Matilda och Dirco bröt sitt mönster efter att ha vunnit LA i Karlskrona och Värnamo blev hon bara 2:a i LA men hon blev inte ledsen för det utan istället stolt efter att ha placerat sig i MSV. Placerad var hon också på Fortus i LA och red Felfritt i MSV men tiden räckte inte till placering. Söndagen fick Matilda tillbringa i Hässleholm vid Midsommar Cup och det gjorde hon bra.  Hon vann en Klass med Top Nordpol och en LA med Mac Music samt var placerad i andra klassen. På Måndagen blev det tårta i stallet.

Vår Uppfödning Banco Hästak u. Diamore Hästak. Har vunnit båda kvalen till uttagningen i VM på unga ryttare i Athen. Men Merete väljer att starta i EM för unga ryttare då det endast är en vecka mellan tävlingarna Vi önskar honom och Merete LYCKA TILL! Vill du ha en egen Banco Se under hästar till salu Vi har flera lovande Unghästar Till salu varav några är syskon till BANCO.

Victoria och Cuper är kvalade till 6 års Championatet i Falsterbo

Heart Beat kommer till Falsterbo och hoppa i 5års Championatet

Helg NYTT   3 Hopp Diplom på vår uppfödning i år

Kobra Hästak e. Cortus – Everest – Jovial 9 -9 50p   Kodak Hästak e. Dirco – Steinbeck  & Konrad Hästak e. Dirco – Obelisque Normand 9 – 9 50p. Kobra var segrande hopphäst i Tingsryd i Lördags och Konrad 2:a.  Kobra, Kodak & Konrad är SÅLDA

Hörde  via Djungeltelefonen att vinnaren i hoppning i Jönköpings län var en Dirco som fick 9 – 10 GRATTIS!!  Återkommer med namn och äg.

HeartBeat född 2001 e. HeartBreaker – Ramiro. Vann 5års Championatet i Hoppning i Danmark med 10 – 10 rakt igenom även på galoppen. Det slutade med 8st 10:or Vilket Stjärnskott!!

Dirco & Matilda segrade i 1,25 vid Nationella i Ljungby april 2006 av sina 7 starter     Cuper 1068 och Victoria Almgren

har de hela 5 segrar en andra och en tredje plats.                                                      debutera i Ljungby med två felfria rundor

Årets första föl ett stoföl Född 19/3 e. Cuper u. Jungfru Hästak e. Cardento – Cortus – Caracas

Årets andra föl  ett Stoföl Född 21/3 2006 e. Cuper u. Juvel Hästak e. Dirco – Cortus – Alme Z – Narcos II. Ett halvt dygn gammal och nere i ridhuset.

Fortus Hästak & Matilda den 19/3-06 deb. de 120                          Elle och Halla Hästak e. Cortus  u. Tiffany  e. Benroy – Starter  felfria                                                                                               tränar för Björn Carlsson

 

Hulda Hästak e. Lipton u. Castanja  lilla syster till Dirco. Snärtig välriden rädd om sig felfri i alla sina starter.

Hingst Nytt från HÄSTAK

 

Falsterbo ha passerat men sommaren känns som den inte börjat än. Vi lyckades få 3 dagar i rad utan regn och det i två omgångar och dessa två omgångar hade vi gräs slaget hann vända och pressa. Svårt att fatta men vi ha 225 torra balar utan de droppe regn. Helt Otroligt men sant. Nu kan vi glädjas hela vintern. och gräset är åter långt igen så om sommaren kommer kan vi nog få ännu en kannon skörd.

 

Till Falsterbo hade vi Monopol Hästak e. Cuper – Cortus till 7års hampionatet.  Monopol satte två felfria runder första helgen och var en av de 12:a hästarna som kvalade till Finalen.

På torsgagen när de Intrenationella ryttarna fick ta in sina 7åringar gjorde han om samma sak och nollade än en gång i den tuffa klass där endst åtta klarade banan felfritt.

Vid finalen på söndagen sedan blev han nog lite trött i slutet av banan och petade ner två bommar.

Opticus e. Cortus satte en nolla på tisdagen. och Optimal e. Dirco noll pluss fyra.  Fyra fel på fel dag för att ta sig till Final men Matilda var mycket nöjd efter sin debut i Championatet.

 

Väl hemma var det bara att börja ta ut våra 4åringar på tävling de första tre. Två fina Carmarguer och en HeaartBeat kom ut i torsdags och alla tre satte var sin felfri runda. De andra tre fyraåringarna skall ut på söndag. Alltid lika spänande med dessa unga talanger. Även våra två treårs hingstar Qupol e. Cuper – Cortus som fick dubbeldiplom (helbror till Monopol som även han fick dubbeldiplom) och Quinstar e. Quinton – Little Boy rids och är nu anmälda till 70 dagars prov i Tyskland.

 

Alla våra 12 föl har fötts och årets föl ser mycket bra ut vi ha flera pärlor och intresanta kombinationer. Fölstona är ombetäckta och konstaterade dräktiga igen. De första är redan kollade på 90 dagar. Vi ha bara ett gallsto kvar och henne skall vi kolla på måndag. så vi håller en tumme. Om inte få vi väl köra en eler två vändor till säsongen är ju inte slut än. Vi tog i helgen emot något nytt sto och förra veckan skrevs det in och seminerades flera nya sto.

 

Dräktigheten på våra hingstar ha varit bra men ändå finns det ju några stoägare som inte fått sitt sto dräktigt. Ibland känns det svårt. Det skall till mycket som skall stämma för att stoet skall bli dräktigt. Stationen skall träffa rätt. Att bedömma när man skall beställa att det inte är försent när sperman väl kommer kan vara svårt att avgöra. Stoet skall ha en bra miljö för sperman att överleva i. Hingsten skall kunna leverera bra sperma och inte för liten mängd. Som stoägare sen skall du komma tillbaka till stationen och dräktighetskolla i rätt tid. Och sen skall sto och hingst passa ihop.

 

Har man försökt ett par gånger misströstar man ibland och kanske vill byta hingst. Några byter och få dräktigt några byter inte och få ändå dräktigt. Vad man väljer att göra få man ju aldrig reda på vad resultatet blivit om man valt det andra alternativet.

Vi erbjuder alla våra stoägare som använt någon av våra danska hingstar och tappat tron och vill byta till något annat hingst. Fri Språngavgift på våra egna ägda hingstar Cuper, Dirco, LillCotte, Dunhill och Top Nordpol.

Fraktkostnaden är 250/skick inga samlings eller andra avgifter tillkommer. skulle hon ändå inte ta sig ha du ändå chans att utnyttja detta erbjudande till nästa säsong.

Vi sluta vår säsong den 10 augusti men kan tömma och skicka augusti ut om vi bara blir förvarnade i god tid.

Vi jobba för att ALLA STO SKALL BLI DRÄKTIGA.

 

Vår Dansk-Svenska Gårdshund Surtsey´s Sarah Salvie ”Salvan” e. Örestads Lasse den Livlige u. Surtseys Snorkfröken ”Fröken” Har fått 5 fina valpar efter den danska Nydningens Dirck ”Disney” Dansk Champion DKCH e. Purkas Milo – My Bonnie Rita Kraemmerhus.  Två äkta danska som få valpar i Sverige här är det ingen inavel. Det blev tre tikar och två hanar. Två av tikarna ha lång svans, en stubbsvans vilket även de båda hanarna ha så det var skoj. Samtliga är trefärgade svarta-vita med bruna masker. Drömteckande.

Efter att ha varit så tjock trodde jag att hon även denna sista gång skulle komma förtidigt och därför stannade jag hemma från Falsterbo. Men inte förrän Anders hade 2 mil kvar hem satte verkarna igång och när han kom in i köket sa han. Nu kan du börja och det gjorde hon. Ja du hadde kunnat vara med hela veckan i Falsterbo var Anders nästa fras.

Så är det någon som önska sig en riktig gårdshund hör av er. Än finns någon valp kvar att tinga de är leveransklara sedan efter 8 september.

 

Angående vårt FölChampionat på HÄSTAK som vi ordna i Mecklenburgs regi här på HÄSTAK. Datum är nu bestämt till  tisdagen den 14 augusti, Ditt föl chippas, registreras samt blir bedömt som pluss el. minus variant mot stoet. Hör av dig om du vill visa. Även du som fått föl och vill visa på andra platser i landet hör av Er.

Skulle någon annan vilja få sitt halvblods föl registrerat i Mecklenburg hör av er så berätta vi mer om det.

 

 

Med detta vill vi önska alla en fin och bra avslutning på sommaren och ett Dräktiga sto.

Christina  och Anders KJellson HÄSTAK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nomination Hästak e. Cuper – Cortus 5:a i Youngsters 7års och därmed klar för Globen, En mycket stor prestation för denna 7åring som även hunnit med att få föl (Romantica Hästak 3år som fick hoppdiplom i våras och nu är dräktig med Numero Unico). Viktorias och vår plan var att placera sig bland de 5 bästa och få biljett till Globen. Men innan dess skall hon starta 6års championatet i Breeders. På ett år har hon gått från tävlingsdebut till att etablera sig i 140 klasser. Till Breeders kommer vi också att starta Optimal Hästak e. Dirco – Cortus i 6års Championatet Ryttare är Matilda som också rider Osaka Hästak e. Carmargue – Little Boy som hon kvalat till 5års. Dit har också Juri kvalat Pandora Hästak e. HeartBeat – Fortus Hästak.

Elitutmärkelse ska vi få på 3 sto. Osakas mor och Mormor Diamore Hästak e. Little Boy – Diedron och hennes mor Diademe. samt vårt franska sto Iris e. Obelisque Normand,Quintus Hästak e. Cortus – Cuper hoppade 9 – 9 och tog sig direkt till finalen i 4års Championatet. Quintus som är Cortus sista avkomma är till salu. Så gjorde också 3åringen Roqueford Hästak e. Carmargue – Underworld xx. och våra 3 dräktiga sto. Dessa unghästar spara vi hemma Quintus och Roqueford är till SALU de andra väntas fina föl efter till nästa år.

Qupol Hästak e. Cuper – Cortus. Fick dubbeldiplom vid kvalitetstävlan med 8 – 9 i hoppning och 7,5 8 8 i gångarter. placerade honom 2;a som gångartshäst och 3;a som hopphäst.

Cuper – Cortus el. Cortus – Cuper är som vi trott en fin kombination

Rosé Hästak e. HeartBeat – Cuper – Cortus Vann 3års testen i Tingsryd . Bästa Hopphäst av de 51 startande. 9-8-8-9-9-9 52p. 3:a som gångartshäst 9-8-8-7-8-9 49p och dubbeldiplom. 2:a blev vår fina  Roqueford Hästak e. Carmargue- Underworld xx som är TILL SALU. 3;a Romantica Hästak e. Diamant de Revel – Cuper och 4:a Rosalie Hästak e. Carmargue – Fortus Hästak. Rosalie fick gångartsdiplom och 48p (5;a).

Pandora Hästak vann  Youngsterklassen för 5-6 år i Drammen Norge i dag. Pandora Hästak är e. HeartBeat u. Kajsa Hästak e. Fortus Hästak – Caracas och är 5år. Förra helgen i Söndags var de 2:a i den veckans Youngsterfinal då var det en 6årig häst som slog dem med 10 hundradelar i omhoppningen. Vi håller en tumme för morgondagens final.

Perfekt Hästak e. Carmargue- Cortus och Opticus Hästak e. Cortus – Crelido är sålda till USA

ASRP´s BRUKSPROVSVINNARE TOP SILVIO HÄSTAK  e. Top Nordpol. Efter ett två dagars bruksprov i Ljungby i helgen. Stod vår Silvio som segrare. Han fick 9 – 9 i hoppning så också av testryttaren. 9:a på typen. 9 8 8 7 8 8 48p. Så nu få vi ännu fin Ridponny i vårt program.

Herning 2013.  Årets Hingst HeartBeat.   Årets Flöjhingst ”Segerhingst 2013” Spitfire Z. Dansk Segerhingst på HÄSTAK.

Spitfire Z kommer 2013 vara stationerad på HÄSTAK. Carmargue gjorde succé far till såväl 1:an som 2:an i Hoppchampionatet.

Crelido som var årets hingst 2012 gjorde väl ifrån sig och hans avkommor visa hög klass.

Vi få vara stolta Att i två år ha Årets hingstar i vårt program. Cover Boy kommer även i år vara stationerad hos oss.

Vi kan även erbjuda flera hingstar på Ett sto licens Lill Cotte, Cajus, Numero Unico och ev. någon mer

 

Spitfire Z e. Stalypso – Lux Z

Segerhingst i Herning Danmark Skall stå hos oss på station i sommar9 hästar på tävling i Helgen Årsdebut Ljungby 9/3 Opticus Hästak 3:a i 125an och felfri i 120, Maritza Hästak 3;a i 120 med 97 startande, Optimal Hästak 2:a i 125, MountEverest tog också hon någon placering. På söndagen bar det iväg till Tingsryd Debut för Qupol Hästak med två fina rundor var han felfri i såväl 90 som 1m klassen, Prisma Hästak satte även hon två felfria rundor. Liksom Perfekt Hästak och Pandora som deb. i 110. 10 felfria rundor på 5 hästar lovar gott för säsongen.

 

Under Januari månad

Slutfördes tillbygget av ridhuset. Det fina fiber underlagert kom på plats

färdigt till att börja rida på direkt.

Alla ridna hästar sattes igång efter vintervilan.

 

I Mellandagarna röntgade vi nio 2 1/5 åringar och alla visat sig vara helt klara på röntgen. Inte illa andra året i rad hela kullen klara sig. Mycket pengar att spara att slippa skönhetsoperera bort en liten knappnål som kan påverka en försäljning. Känns bra för såväl vårt stomaterial som hingstarna vi valt.

Tre av dem var efter Dirco, två efter Carmargue, en Cuper, en HeartBeat, en Lill Cotte och en efter Diamant de Revel. Mödrarna var tre sto efter Cuper, två sto efter Cortus och ett sto efter Fortus.

Förberett till försäljning så småningom ha vi gjort med att kastrera en av våra 2.5 åringar Roqueford e. Carmargue en mycket snygg individ som hoppar bra men som var hingstig, bra att ha det gjort nu tills de skall börja ridas. Kastrerade gjorde vi också Opticus. Han var visserligen berättigad till att visas vid bruksprovet 2013 men vi resonerade så att han han kommer inte att blir sämre som tävlingshäst kastrerad. Så gick också snacket när vi bestämde oss för att kastrera Monopol som ändå var godkänd. Vi tror att vi ha mer att tjäna på honom som tävlingshäst och sedan ta hans helbror Qupol hand om stona han är ung och ha tid att ägna sig åt det samtidigt som han kommer att tävlas. Det är ju trots allt fler som vill ha en valack som tävlingshäst.

Lite ångerst innan det var gjort hade vi allt. Att kastrera en godkänd 8 åring som lämnat fina föl hade väl aldrig kommit på tal om inte hans helbror stod och knackade på dörren.

Att skära sista Cortus sonen på en så fin Holstein stam kändes även det men vi hoppas vi få se honom på de stora arenorna och glädjas åt en fin valack. Vi ha ju vår LillCotte kvar att föra Cortus blodet vidare och det gör han med en ära vilka fina föl han lämnar. Nu 2013 få vi se hur de är att rida, löshoppar kan i alla fall det har vi sett på vår blivande treåring.

 

Qupol Hästak Bästa 3års hingst i hoppning med högsta hopp-poängen 9.5 vid 70 dagars provet i Neustedt Dosse Tyskland.

Samma poäng 10 – 9 som han fick vid 3 års testen i Tingsryd i våras. Vid hingstprovet  placerad han sig på 2:a plats slagen av en 5års hingst i hoppningen inte illa för vår egna produkt som representera allt vårt blod.  Qupol skall visas för ASVH i mars 2013. och Premieras också för Mecklenburg. Han Kommer att verka på semin hos oss 2013.

Qupol är helbror till vår Monopol Hästak.

 

Jungfru Hästak och Daniel Svensson vinner en 140 i helgen. Jarramas Hästak vinner en 135 i Norge

LillCotte gör det igen. Ta en 3:e placering i 140 och en 4:e placering i 135. Felfri rakt igenom jämnhet är en styrka. Pappa upp i dagen som vi alltid sagt. Juri och han ha funnit varandra och vänta bara. Han kommer att leva upp till pappas klass. Vi tror vi snart ha en ny GP häst i stallet.  Opticus och Mount Everest felfria i 125klasser. Maritza 2:a i Olofström. Konrad Hästak och Frida Karlsson vinner 140 i Laholm. Jungfru och Daniel Svensson placerade i Strömsholm. Ja, En bra helg för HÄSTAK uppfödning.

Opticus Hästak felfri i båda kvalen, Nomination Hästak med ett pet i första till final i 5års Championatet.  Pandora och Osaka till final i Breeders. Opticus sluta på en 22:e plats och Pandora på en 11:e Plats efter att ha hoppat felfritt båda klasserna lite snålt tyckte vi men så är det i bedömning. Osaka var spänd men visade ett några riktiga språng och slutade på 15:e plats.

 

Bra start på inomhussäsongen för HÄSTAKs hästar vid Ljungby Nationella i helgen. Dirco börja med att bli 2:a i första klassen där dottern Maritza Hästak bli 3:a nästa klass vinner han. Nomination Hästak e. Cuper som endast startat någon klass innan debutera i 120 och gå i helgen tre 120 klasser och är felfri i samtliga och därmed kvalad till Breeders Varför hålla på hela sommaren med att kvala när man kan göra det på en helg?. En vecka uppe hos Viktoria ha hon ju varit men hon var också bra tränad av Thea här hemma. Även Optimal Hästak satte någon felfri runda.

 

Juri ta ut LillCotte för första gången och övertygat hoppade även han till sig en placering. Skall bli en spännande fortsättning på alla våra hästar i höst.

 

Full pott vid kvalitetstävlan. Perfekt Hästak e. Carmargue – Cortus hoppade till sig 9 – 10. Osaka Hästak e. Carmargue – Little Boy hoppade 9 -9 Pandora Hästak e. HeartBeat – Fortus Hästak hoppade även hon 9 -9 alla tre direktkvalade till Finalen i Flyinge. Roligt de behöll sina siffror sedan 3års testen. Roligt var det också med Premiär Hästak e. Cuper – Dirco som hoppade 8 – 8 Premiär ägs numera av Thea Bengtsson Grattis Thea.

 

Monopol HÄSTAK Till Final i 7års Championatet i Falsterbo. Han började med att inleda lördagen med en felfri runda. Detta gjorde han i repris på söndagen och fick en av de 11:a biljetterna till Finalen nästa söndag. I Dag torsdag ha han hoppat en klass och visade än en gång sin talang och var en av de endast 8:a felfria i klassen. Nu hoppas vi han lyser på söndag igen. Grattis ni stoägare som vänta eller fått föl efter honom i år. Förutom Monopol ha vi haft Optimal Hästak med 0 + 4fel (4 fel på fel dag för att ta sig till final) och Opticus Hästak visade sin kvickhet och stack åt sidan på ett hinder nästa dag satte han nollan och delade Vinsten i B-finalen med en till häst

Monopol Hästak, Optimal Hästak och Opticus Hästak är i Falsterbo och skall försvara stallets färger. Monopol inleder med en felfri runda i 7års Championatet.  Dirco avkomman Lundbäck Hästak såld och på väg till sitt nya hem i Florida. Ännu en framgångsrik Dirco avkomma som bringat Framgång, Lycka och Pengar till vår avel. Vilket avel gå ut på eller?. Vore han inte släkt med större delen av våra avelssto hade hingst valet inte varit svårt.

 

I helgen nedkom Halla e. Cortus med ett fint stoföl efter Dirco och sist ut att föla var vår gamla Calma de Rouhet e. Almé som i går fick en hingst efter Dirco. Monopol HÄSTAK Färdigkvalad till 7års Championatet i Falsterbo och Breeders. Opticus Hästak e. Cortus och Optimal Hästak e. Dirco är färdigkvalade till 5års championatet i Falsterbo. Piraya Hästak vår travare blir i år 4år. I dag tog vi alla i stallet 2 timmars ledigt och körde till Tingsryds travbana för att se henne. Vi trodde inte på vinst men satte henne på plats och hon 3dubblade insatsen så vi blev väl alla glada då hon sprang in som 2:a i loppet och blev 17 500 kronor rikare. hon travar bra in till sin mat med en prissumma på över 20 000/månad försörjer hon sig. Efter att ha varit 2:a ett par gånger vänta vi nu på segern. Kanske inte så dumt med trav..   Monopol Hästak och Viktoria Almgren är färdigkvalade till Falsterbo 7års Championat. Opticus Hästak och Viktoria sätter sin 3:e nolla och är även han färdigkvalad till Falsterbo 5års championat

Optimal Hästak e. Dirco u. Kryddan Hästak e. Cortus Sätter två felfria rundor i 120 i dag och är då färdigkvalad till Falsterbo 3 starter tre nollrundor så lätt var det. Matilda är så glad att själv kvalat Optimal. Ännu en riktig Dirco. Qlippa Hästak e. Cosmeo u. Mount Everest e. Cortus Vinner 3års testen i såväl Hoppning som Gångarter 9 -10 i hoppning 8 8 9 i gångarter. Monopols helbror Qupol Hästak e. Cuper u. Indra e. Cortus blir 3:a i såväl hoppningen som i gångarter 10 -9 i hoppning Qulla Gulla e. Dirco u. Falma Hästak e. Cortus hoppar 9 – 8. Opticus Hästak e. Cortus u. Kristall Hästak e. Crelido Fortfarande hingst sätter två nollrundor i 120 till Falsterbo kvalet Debut i Svår klass och placerad Skurup Country Club. Lundbäck Hästak e. Dirco debuterade i 145. Efter att ha varit plac. i 140 på torsdagen. startade han Finalen 145 Winning round. Felfri och snabbaste tiden i första rundan, felfri även i andra omgången och han slutade 4:a. Bästa svenskfödda häst och placerad vid sin debut endast 8år. Mycket bra Lundbäck och Juri. Debuterade gjorde också Frida på Konrad Hästak också han e. Dirco med en fin runda. Så 10% av kvalade till finalen var Dirco avkommor. Inte illa som fadershingst

HINGSTVISNING PÅ HÄSTAK 1 MAJ  Blev väldigt lyckat. Massor av folk, fint väder och hästarna visade upp sitt rätta jag. Vi tackar Schou & Stall Cajus från Danmark som kommer med sina 6 hingstar och alla ni andra som kom.

 

 

Våren är här för vi ha fått föl. Kajsa Hästak e. Fortus ha fått ett stoföl e. Carmargue. Emely e. Power Boy ett hingstföl e. Top Nordpol. Vanilla e. Cardento ett stoföl e. Monopol Hästak, Hermine e. Comes van de Heffinick ett stoföl e. HeartBeat och Harmonien e. Winningmood ett hingstföl e. Cabachon. Hulda Hästak e. Lipton ett stoföl e. Lill Cotte Hästak. Falma Hästak e. Cortus ett hingstföl e. Cabachon. Vindy Ås e. Mac lobell en hingst e. Igon November.

 

 

Nomination Hästak e. Cuper u. Jungfru Hästak e. Cardento och Nova Hästak e. Cuper u. Diamore e. Little Boy gör sina debuter på tävling i Karlshamn i helgen. Felfria på hinder Nova sprang bara i infångaren vid starten sen förstod hon vad hon skulle göra så tre rosetter kom de hem med. De två mycket fina Cuper stona som vi ha väldigt stora förhoppningar på. Juri gjorde det bra som bara suttit på dem ett par gånger och Thea och Emmeli få också ta åt sig som hoppat in damerna. I år lär vi få se flera fina Cuper hästar hoppa ute på tävlingar kanske det kan väcka några sömniga stoägare. Optimal Hästak e. Dirco enda 5åringen i hans kull. Sätter en säker nolla i sin debut i 120 med Matilda efter att också varit felfri i 110. Vilken härlig inställning i hästen och så lätt han gör det en riktig Dirco.

 

VI HA FÅTT FÖL Våren är HÄR..  Kajsa Hästak nedkom med ett fint stoföl e. Carmargue. Allt gick snabbt och bra så lätt det kan vara.

 

Vårens höjdpunkt är avklarad HERNING Många och många bra hästar i fin miljö med tävling bedömning av högsta klass. Tänk vad de ha i Danmark. Efter fyra dagar i Danmark är man så motiverad igen att jobba med sin avel. Även ifall man möter stora hinder här i Sverige. Dirco och Matilda lämnade vi av på Flyinge i Torsdags och vi hann se henne vinna klassen innan vi åkte över till Danmark. Lundbäck startade på lördagen och efter en mycket snabb och felfri runda placerade han sig 5:a i 135 klassen. I Danmark såg vi Last man´s Hope vinna unghingstklassen, Crelido bli årets hingst i Danmark, De Noir vinna dressyren på lördagskvällen. Cabachon vinna sin klass.

 

Konrad Hästak e. Dirco även han och Frida Karlsson vinner en klass vid Ljungby Nationella i helgen.

 

Vi få pris till Bästa 3åriga Hoppsto i Kronobergs län 2011 Pandora HÄSTAK e. HeartBeat u. Kajsa Hästak e. Fortus Bästa 4åriga Hopphäst i Kronoberg 2011 Opticus Hästak e. Cortus u. Kristall Hästak e. Crelido. Två fina häst statyer som vi kommer att pryda kontorets fönster med. Lite tråkigt bara att vi inte kunde vara där och ta emot prisen då det sammanföll med Herning

 

Prince Perfekt Ridponnyhingsten Som vi godkände förra året i ASRP är SÅLD till Australien nu i mars. Han lämnar sitt stall i Katrinelund i Danmark för värmen i Australien. LYCKA TILL

 

GRATTIS ROFFE. En stor Seger för Dig och Ridsporten när du tog hem Jerring Priset. Ett stort GRATTIS Vi är stolta och glada som fick vara med i Madrid När du skrev historia

 

Silvio Hästak och Emilio Hästak är två unghingstar som blir 3år i år e. Top Nordpol som vi köpte in förra året och ev. skall visas vid hingstpremieringen i år. Båda är nu inridna och löshoppade. Ser lovande ut. De är rätt jämn goda.

Silvio är u. Silvia e. Silverlea Rambo – Merrie Marshall

rids av Emmeli

Emillio köptes in med sin mor Emmeli P e. Power Boy – Burton Starlight. (Som betäcktes med Top Nordpol) Emillio rids av Thea

 

I Dag ha vi röntgat våra 2,5åringar närmare 9st. Våra två Top Nordpol hingstar, en Quinton hingst, Monopols helbror och så den sista Cortusen. samt de tre stona och så La Nutica som vi kom på inte var röntgad. Och Tror det eller ej ALLA var rena på röntgen. Vilken årgång. Ja vi firade med att gå och köpa en Jul Triss. Vi ha hunnit med att löshoppa dem ett par gånger. Ponnyhingstarna har vi gjort 5gånger det ser mycket lovande ut och inridningen av dem är påbörjad. Nu blir det lite Jul vila sen efter helgerna sätter vi igång med dem alla. Så någon kastrering blir det inte till Jul i alla fall. Men det klart att det kommer att gallras och kastreras till våren.

PIRAYA HÄSTAK är till start igen och än en gång få Målfotot avgöra hon blir 2:a i Åby. Så nu måste hon vara nära segern. Ett stort tack till Danne som tränar och kör henne i vått och tott.

OPTICUS HÄSTAK var på rådgivande bedömning i Bollerup 24/11 och blev rekommenderad till bruksprovet. Roligt att nämnden tyckte om vår vackra Cortus son. Så nu blir det slut på hans vila efter Breeders. Nu blir det till att satsa på bruksprovet. BÄST DYRAST VACKRAST var Tight Junction e. Temptation u.Sigma e.Sandro Hit uppf. Lena Nyström. Äg Lena Nyström, Pernilla Ström, Wilhelm Schwierking. Temptation hingsten som är 2,5år godkändes i fredags i Oldenburg och såldes på aktionen i lördags för hela 800 000E. 7.4 miljoner. Grattis Lena, Pernilla och Wilhelm och lyckliga är ni stoägare som fått föl eller använt efter Temptation.  Kvalitet lönar sig… Lena Du ger en morot till alla vi stoägare som ha en tung vinter framför oss i stallarna.

 

Lundbäck Hästaks Helg i Olofström. Med Seger i 140 klassen Söndagens Huvudklass Winning Round efter en omhoppning på de fem bästa i klassen Stå Lundbäck och Juri Sokolovski som segrare. Men innan dess ha de tagit en 7:e placering i lördagens 135 klass och en 3:e placering i fredag kvällens 130 klassen Full Pott. Vilken häst ”En riktig Dirco” och den är TILL SALU

7 november Vann Cabachon och Stein Endresen inomhus 7års Championatet i Norge på Arendal Rideklub. Efter att ha ridit två felfria rundor i Kvalen levererade de sedan en felfri runda i Finalen och ännu en i omhoppningen och den med snabbaste tiden. Grattis till Inomhus Mästerskapet för 7åringar. Vid 7års Breeders utomhus i somras i Norge. Placerade sig ekipaget på en 2:a plats slagen med 32 hundradelar i omhoppningen.

Vid JBK Horseshow placerade sig Crelido och Stein Endresen 3;a i en 1.45 i CSI*** och vann närmare 37 000 sv, kr. Grattis Jarramas Hästak e. ComeFast u. Diamore vinner 130 i Norge med sin ryttare Haidi Joker Hästak e. Dirco u. Fortuna Hästak e. Lipton som haft sådana stora och fina framgångar i 140klasser hela året är nu såld till En lång resa väntade honom men i gen gäll kommer han till riktig värme. Lycka till Till Värmen har också Claudius Kalle Johansson i Ljungbys uppfödning Cortus – Little Boy som tävlat så framgångsrikt med  Maria i 140klasser Claudius såldes till Sicilien.

Breeders Finalen Tre av våra hästar tog sig till Final alla tre var Hingstar. Monopol blev 10:a i Breeders och bästa hingsten. Felfri i första rundan ett lätt pet i andra och sen felfri i Finalen som gick i 135 (där endast 7 var felfria i hela klassen). Lill Cotte var 6:e placerad i 7års Championatet första kval och bästa hingst men rev i kombinationen i finalen. Opticus blev 12:a i Breeders 4års Championat fick bra för sin ridbarhet och hoppningen men avdrag för nedslag lite mer rutin så blir han riktigt bra. Nutella var felfri i kvalet men verkade lite matt nästa dag och rev. Lika så var det med Lundbäck. Perfekt var klar för sin uppgift men flashade väl inte till det som han bruka göra med god marginal hoppade han alla hinder utan att vara i. fick bra kritik på framben rygg kapacitet  Opticus går kvalitetstävlan i Tingsryd och hoppar 9 – 9 bästa hopphäst på Lördagen och direktkvalad till 4års Championatet. film på Opticus från kvalitet  http://www.youtube.com/watch?v=ggXXEOC-gqw&feature=youtu.be

Opticus Hästak Hingst e. Cortus -Crelido -Libertino – Bold Indianxx  Direktkvalar till 4års championatet med att hoppa 9-9 på Kvalitetstävlan i Tingsryd i helgen. Film på Opticus  http://www.youtube.com/watch?v=ggXXEOC-gqw&feature=youtu.be

FÖLChampionat HÄSTAK- MECKLENBURG är avgjort Segerfölet blev Stofölet Attention e. Lill Cotte u Attraction e. Metall – Cortez. Grattis Louise Magnusson till ditt fina föl. Reservsegrare blev Anna Engströms fina Stoföl e. Lill Cotte u. Phantastica e. Quite Easy – Wildvogel xx. Många fina föl visades och blev Premie Föl. lista och Foto på fölen kommer..

 

Optimal e. Dirco u. Kryddan Hästak e. Cortus – Irco Marco gå sin andra tävling och sätter två noller. Första tävlingen var i Tingsryd för två veckor sedan med 4fel i första klassen och felfri i andra. och sen sätter han två felfria rundor i dag i Jämjö. Rätta inställningen som far sin. så Matilda var så nöjd. Så kvickt gick det att kvala honom till 4års Championatet. LillCotte fick tyvärr bli hemma en lätt skada på bocken när vi skulle tömma honom. Lundbäck fick 4fel. Nutella och Monopol satte varsin felfri runda. Och Joker Hästak e. Dirco u. Fortuna Hästak e. Lipton blev 3:a i Hunterklassen. Grattis. Falsterbo Horseshow Fyra hästar kvalade Lill Cotte Hästak och Lundbäck Hästak till 7års Championatet. Monopol Hästak till 6års och Nutella Hästak 5års Championatet. Perfekt e. Carmargue u. Falma Hästak e. Cortus – Alme Vann 3års testen i Hoppning i Osby med 9 9 9 8 8 10 =53 p och blev tvåa som gångartshäst 9 9 9 8 7 8 = 50p.  men så är han näst intill Perfekt. Ännu en fin Carmargue häst  vi ha i stallet förra året hade vi ju Osaka Hästak som fick hoppdiplom 9 9. I år ha hon föl. Nutella Hästak e. Cuper – Happy Wind vår fina femåring är kvalad till Falsterbo.

Vår Pandora e. HeartBeat fick hoppdiplom och Annika Bodins Dirco avkomma fick också den hoppdiplom. Två De Noir avkommor visades båda fick Gångartsdiplom. En mycket bra Helg för HÄSTAK hästar. Lundbäck Hästak och Juri styr direkt in i 140 klassen nolla och en snabb tid placera honom 3:a i klassen. Lill Cotte och Viktoria gå en 135 klass är felfri och placerad. Corona föla och vi får vårt första Monopol fölet en hingst så fin så.

 

Cuper vann 130 i Fjälkestad 15/5 med Matilda felfri och snabb. Fyra föl på två dagar gå väl ann med larmet men lite mör är man allt jobba natt och dag det ta på en. Men det är med spänning glädje man gå ut när det piper.

 

Harmine e. Winningmood få ett stoföl e. Cabachon och kommer att betäckas om med honom. Hermine få ett stoföl även hon e. HeartBeat så fin så och kommer också hon att betäckas om med Heartbeat. Hulda e. lipton få en vacker hingstunge e. LillCotte och varför ändra ett vinnande kort hon kommer att betäckas om med Lill Cotte, Calma de Rouhet fick en Hingst så lik Dirco och hon kommer att betäckas om med Dirco. Monopol och Lundbäck Hästak är båda färdigkvalade till Falsterbo och Breeders. Vi har fått 7 små söta Dansk/Svenska gårdshundar. två tjejer och fem killar ha tagit plats i köket. Alla är de trefärgade och så fint tecknade så hur skall man kunna välja. Athena är fantastisk som mamma hon bara tvätta och tvätta och de bara äter och sover. Nutella och Juri Matilda och Maritza gör var sitt kval till Falsterbo. Och så var det tävling igen och nu på en torsdag mitt i veckan.

 

Dirco fortfarande i storform Vinner 120 i Skurup och placera sig 5:a i 130klassen. Cuper ta en 7:e placering. Maritza felfri i 120klassen och debutera i 130. Mount Everest debutera ute i 110 och är felfri debutera sen i 115 och få ett nedslag. Lundbäck ha vi med ner och lämna Juri ta vid och så skall han gå några klasser i helgen där nere. Monopol och LillCotte var anmälda men Viktoria lottades bort då det är så många starter. Tråkigt den är ju så fina banor men det finns ju fler tävlingar de få gå nästa helg istället. Juri tog Nutella Hästak ner till Skurup i onsdags debuterade i 110 och var felfri och red sedan debut i 115 där hon petade ner en bom på första hindret. Men oj vad hon hoppar vår Cuper dotter. Hon var inget tittig utan gick så världsvant sa Juri när hon kom hem. Så äntligen kom han 21 dagar över tiden men så var han också riktigt fullvuxen. Vår nya Jungfru Hästak men av det manliga könet. Cardento på Indra Hästak e. Cortus – Caracas. (Dircos syster och Monopols mor kan det blir bättre.)

 

Ett hingstföl e LillCote och Irene och Mats Mattsons Cardento sto har kommit till världen ser ut som en Cortus kopia. Denna hingst skall vi dela vårdnaden om men tills i höst är det Irene & Mats som pyssla om honom. Vi ha fått vårt första föl för i år ett vackert litet stoföl e.Cosmeo moder är Osaka Hästk e. Carmargue- Little Boy som fick hoppdiplom förra året. Dirco vann 125 i Skurup i helgen. Felfri och snabb som en vessla, han var också 2:a i 120 klassen innan. Sonen Lundbäck Hästak var 2:a i 125klassen och dottern Maritza Hästak var felfri i både 120 och 125 unghästklass. Mycket lång dag men milen känns korta när hästarna gå så bra.

Jungfru fortsätter att ta placeringar i Italien nu är det fjärde veckan hon placera sig i 140 klasser. Så det känns väl bra med dessa fina rundor i bagaget att åka tillbaka till Belgien igen Grattis Oliver Philippaerts ni ha gjort fint ifrån er. LillCotte och Monopol var i Värnamo med Viktoria. Lill Cotte var placerad i två 130 klasser och Monopol var felfri i 130.

 

LillCotte debutera i 140 i Laholm och är felfri och bli placerad lovar gott. Placerade i 140klassen är också Frida Karlsson på sina hästar Konrad Hästak och Ikea Hästak. Tre Hästak hästar placerade i 140 då få man vara lite stolt. Jungfru Hästak fortsätter sina fina framgångar i Italien och placera sig även hon i ett par 140 klasser i helgen.

Känns att vi är på rätt väg med vår avel fast det ibland känns tungt.

Monopol debutera i 130 och är felfri lovar gott till kvalen. LillCotte debutera i 140 och är felfri och placerad.

Salu hästen vår 7åring Lundbäck Hästak e. Dirco placerad i 140 i helgen. Maritza felfri i 120 Jungfru Hästak gjorde flera felfria rundor i Guld touren 140 i Italien i helgen. 3 gånger  Dirco i Topp vid SM Joker Hästak segrade i 130 var 2:a i 135 där var också Lundbäck Hästak placerad. I 1.30  klassen i Älmhult helgen innan var Konrad Hästak  e. Dirco 3:a. 4:a var Dirco själv. 6:a Lundbäck Hästak e. Dirco och felfri i 110 & 120 unghäst Maritza Hästake. Dirco.  Dirco avkommorna har samma hjärta och mod som han själv.

Ännu en rolig helg förra helgen gjorde Dirco Come Back efter ett år och sju månader sista tävlingen var Falsterbo 2009 där han gick så fint. Sen ha det spökat igen med hans gamla skada. Men han liksom vi vägra ge upp och i Värnamo debutera han med 4:e placering i 120 och seger i 125klassen Vi som såg runderna kunde se att gladare och hoppvilligare häst kan man inte finna. Lekande lätt hoppar han runt. Jag vet inte vem som var gladast i familjen eller om det var Dirco Själv. Men vi grät en tår alla när han stod där på banan och fick pris.

Cuper skall höjas till A prem. nu vid bruksprovet. Som grund för beslutet ligger avkommornas goda resultat vid unghästbedömningar. Cuper har 37 bedömda avkommor varav 17 i kvalitetsbedömning. Hans BLUP-index för hoppning är 134 och för dressyr 107. Cuper 1068 har visat sig vara en tillgång för svensk

hästavel, och då framförallt genom sin goda hoppförärvning. stå det i brevet vi fick. Alltid roligt att få höjt.

Vi har tagit proverna på våra hingstar och även i år ser det mycket bra ut på samtliga av våra hingstar. ingen kan tror att Top Nordpol börja bli till åldern varken på mikroskopet eller om de ser honom live.

 

Vi har inhandlat ännu en unghingst denna gången en tvååring e. Top Nordpol kanske hans blivande efterträdare vem vet. Top Emilio e. Top Nordpol – Power Boy – Burton Starlight. Så ha vi nu köpt en ponny unghingst kan vi ju ha två. så vi jagar efter en till efter Top Nordpol med full stam på modern med egna prestationer.Hör av dig om du vet någon.

 

2011 Nytt år och Nya förhoppningar. Vi tränar hästar fast kyla och snö.  Emmeli och Thea är så ihärdiga. Vi har många hästar igång. Monopol och Lill Cotte ha åkt upp till Viktoria Almgren skall vara där till seminen sätter igång. Oleg hjälper oss och rider de 4åringa stona som haft föl samt de båda hingstarna Opticus och Optimal samt Orginal e. HeartBeat som vi kastrerat. Juri kommer också han ett par dagar i veckan och rider några av saluhästarna som skall tävlas.

Matilda har fyra igång. och även jag ha satt igång och börjat rida igen. Så vi sliter på ridhuset. Nu skall vi också sätta igång med 3åringarna. Spännande.

 

2010 Vi kunde inte motstå utan köpte Riksfölvinnande fölet Dundee M e. Dirco så nu ha vi ännu en blivande stjärna i stallet.

Vi kunde heller inte motstå Lill Cotte fölet La Puch e. LillCotte – Atlet Z då vi mist våra LillCotte föl och hon blev till salu.

Mount Everest och Matilda kvalade till Championatet och gjorde bra ifrån sig där hon har sedan fått lite vila och är nu igång igen

för att tränas till kvalen till Falsterbo och Breeders. Själva tog vi lite semester Skönt.

Mount Everest gör spikrak hoppkarriär. sätter två felfria rundor i dag och är enda felfria unghästen i ena klassen.

så nu kör vi på Matilda vill försöka ta henne till 4års Championatet. vi skall hinna ikapp ha man bara en fin häst vi tror vi ha en ny Jungfru vem vet. Vill du också ha en fin hopphäst ta en titt på helbror Laptop som är till salu.

Annika & Peters Wetterströms Dirco föl Dundee M vann i helgen Riksföl i Jönköping han har inte bara vunnit riks han blev

Bäst in Show i Bohuslän dals fölchampionat innan ETT STORT GRATTIS TILL DENNA FINA FÖLUNGE

Lena Nyströms fina Temptation föl rosar inte bara Svenska Fölchampionat utan blir också Bästa föl i Danmark och säljs på Aktionen i Danmark.

GRATTIS LENA Du kan det här…..

Gunilla & Anders Håkanssons fina Crelido föl gick 3:a i Flyinge fölchampionat. Grattis här är Hästak hingstar i tre generationer Crelido – Campell – Cortus. Grattis.

Nu har vi förutom Monopol och LillCotten, Lundbäck Hästak kvalad till Breeders samt Matildas Maritza Hästak båda Lundbäck och Maritza ha Dirco som far. Inte konstigt att vi lät tre av våra sto betäckas med vår kära Dirco i år.

Seminsäsongen är slut och vi är mycket tacksamma för era hingstval vi har även i år haft ökning och dräktigheten ser mycket bra

ut så det känns mycket bra nu återstå pappersarbete och sen lite semester.

LillCotte Hästak, Monopol Hästak, Maritza Hästak e. Dirco alla är de färdigkvalade till Falsterbo och Breeders.

2010 Våren är här!!! För vi ha fått föl den 27/2 fick Kajsa Hästak e. Fortus Hästak u. Castanja ett stoföl e. Carmargue.

Den   fick Nomination Hästak e. Cuper u. Jungfru Hästak ett stoföl e. Diamant de Revel

Långfredagen fick Nova Hästak e. Cuper u. Diamore Hästak ett stoföl e. Dirco Hästak

28/4 fick Corona vårt första hingstfölet för i år e. Carmargue

24/5 fick Geisha Hästak e. Cortus ett stoföl e. Dirco och Halla Hästak e. Cortus ett stoföl e. Cuper

Vinnare av utlottning En fri språngavgift i Februari blev Malin Jonsson från Ersmark. Grattis Malin.

mars månads vinnare är Sara     från Laholm

HÄSTAK fira 15 års jubileum som Seminstation!

Vi kan se tillbaka på en arbetsam men mycket rolig tid. Under dessa år har vi byggt semin- och unghäststall och iordningsställt en rejäl lösdrift för avelsstona. Fyra hingstar har vi tagit fram från vår egen uppfödning: Dirco Hästak, Fortus Hästak, Lill Cotte Hästak och nu senast Monopol Hästak, vilket vi är stolta över. Vårt sto material bygger fortfarande på våra gamla sto stammar som föryngrats med hingstar vi haft i vårt program. Vi letar hela tiden efter nya plusvarianter till Hingstar. De granskas i såväl härstamning, prestation och Kapacitet. Är det något vi själva vill använda i avel och kan hingsten tillföra något, är frågor vi hela tiden ställer. Blir svaret ja, då presentera vi dem i vår katalog. Vårt samarbete med Katrinelund och Stall Cajus gör att vi får

tillgång till topphingstar och blod utifrån Europa.

 

2009 hade vi ett bra år trots lågkonjunkturen hade vi en liten ökning. Hingstarna gjorde fina resultat. Dirco och Matilda vann

kvalet till Amateures Tour Falsterbo och blev 4:a i finalen. Cortus hade ett par nya avkommor efter sig som placerade sig i 160.

Han fick sonen Lill Cotte godkänd i Mecklenburg. Lill Cotte gick Falsterbo, Breedersfinalen och uppfyllde förväntningarna vi hade på honom. Cuper fick sonen Monopol godkänd efter sig och det från sin första årskull, vilket lovar gott som förärvare. Crelido tog flera placeringar internationellt i 160. Skovens Rafael placerade sig 7:a i unghäst VM. De Noir toppar unghästindexet och placerade sig i S-dressyr. Diamant de Revel blev segerhingst i Herning och placera sig 4:a i 4-års championatet. Den flotta Cassinisonen Carmargue vann Youngsterfinalen på Vilhelmsborg. HeartBeat tog under året flera fina placeringar i Grand Prix. Han har på två år nu fått fyra godkända söner efter sig. Vem slår det som blivande 9-åring?.

Han är Kungen av alla hingstar i hoppavel!!

 

Inför den Nya säsongen kan vi presentera fyra nya hingstar.

Monopol Hästak, vår egen hingst som representera alla våra hingstar Cuper, Cortus och Dirco genom hans mor Castanja som är mormor till Monopol. Monopols mor Indra Hästak har själv hoppdiplom, är syster till Jungfru Hästaks mor. Jungfru som gått så fint i unghästklasser och som vi nu i vintras såldes till Ludo Philippaerts. Monopol gjorde sitt bruksprov i Redefin i höstas och premierades därefter. Han kommer att verka i avel i år via Mecklenburg. Tailormade Temptation är den nya dressyrstjärnan såväl i sport som  avel. Efter att först blivit Premiehingst i Herning 2008 vann han 4-års Championatet i Danmark och Norge 2009. Som beskällare levde han upp till den nya avelsmatadoren genom att vara far till ”Bästa Dressyrföl” i fyra av sju regioner. Vid Danska Championatet var han far till Bästa Dressyrhingstföl ”Lacapo” som såldes på auktionen för rekordsumman 240 000Dkr. Vi vill också presentera Casallsonen Cabachon som i år kommer att stå på Flyinge men vi kommer att erbjuda honom till våra kunder. För några kanske drömmen är en vackert tecknad skäck och till er har vi hittat hingsten Calypso K efter Svårklasshingsten Cajus som var Årets Hingst 2009 i Danmark. Här behöver man inte göra avkall på varken typ eller hoppning.

 

Med detta vill vi på HÄSTAK önska alla stoägare välkomna till en ny betäckningssäsong. Stuteriets personal är redo att ta emot era sto. Skulle ni önska se hingstarna och avkommor efter dem, så ring och avtala tid. Lördagen den 1 Maj klockan 14.00 Har vi våran Hingstvisning. Stall Cajus kommer på besök i år med sig har han HEARTBEAT. CARMARGUE och CALYPSO K Vi bjuder som vanligt på fika och korv    VÄLKOMNA

 

Vänliga hälsningar och varmt välkommen!   Christina & Anders Kjellson

God Jul Och Gott Nytt År

2009 har för oss varit ett Framgångsrikt år. Vi hade räknat med en nedgång på 20-25% på betäckningarna men vi tappade inget vilket var extra roligt. Dirco fick A för sina fina avkommor. Han kom igen på tävlingsbanorna. Matilda och han gjorde flera fina resultat men främst blev nog segern i Tour of Amatures i Falsterbo då de segrade i semifinalen ett sådant jippo det blev med press och allt. En sådan dag lever man länge på 4:e placeringen sedan i Finalen var bara bonus. LillCottes premiering i Tyskland i April var också en stor grej och att han sedan välkomnades så bra av sto ägarna gjorde oss väldigt glada. Inte bara vi tycker att vi ha en fin hingst utan sto ägarna använde honom till sina sto. Cuper och Matilda gjorde flera fina rundor det gick mycket bättre än vi trodde för Matilda att ta vid. Men bästa hästen i vårt stall var vår Jungfru Hästak. Vi har sedan länge sagt att bättre häst har vi aldrig haft och hon lever upp till det. Victoria och Jungfru har gjort en fantastisk säsong. Det ser alltid så bra ut hon hoppar så fantastiskt och Viktoria rider henne så bra. Efter varje träning när Anders varit uppe med henne hos Viktoria fick jag till svar på frågan hur gick det i dag på träningen. Mycket bra de gör det alltid. Men så hände det. Vi har ju alltid haft förfrågningar på henne men svarat har varit Hon är inte till salu. Så i Breeders hörde flera utländska spekulanter av sig och vi blev villrådiga. Vi kanske skulle ge henne en större chans, talang som hon är. När sedan Jens Fredriksson ringde och frågade om hon var till salu och ryttaren var Ludo Philippaerts. Kom vi fram till visst betyder hon mycket för oss men vi har ju kvar hennes dotter som i sin tur vänta föl. hennes tre mostrar, morbror Dirco och kusinen Monopol ja över halva vår avel är från hennes sto stam. Så varför inte ge henne en chans att se hur långt det räcker. Sagt och gjort Ludo kom upp det var hans egen son som hoppade henne. Det var länge sedan det hoppats så stora hinder i vårt ridhus senast var när Rolf Göran provade Cortus. Innan Jungfru lämnade ridhuset hade Ludo bestämt sig henne skulle han ha och så blev det. Vi var själva nere i Belgien och levererade henne. Många fina stall har vi sett men detta tog 1 Pris. Vilken anläggning. Med oss hem fick vi även 5 unghästar 3 blivande 4åringa valacker som Oleg nu börjat rida in samt två blivande treårs sto som skall behållas och betäckas till våren. Inga jätte hästar men med superstam och mödernelinje som hoppat internationella Väl hemma tog vi emot Mecklenburger förbundet som såg Cuper och godkände honom. Vi har ju haft Monopol Hästak e. Cuper i Redefin i höst där han gjort sitt Bruksprov och det med så bra resultat att han klarade gränsen både som Hopp och Dressyrhäst. så nämnden såg även honom och nu återstå väl endast pappers arbetet för att han blir vår nya hingst till i vår.

Vi ser med glädje och stor förväntan fram emot nästa År. LillCotte och Monopol skall tävlas av Viktoria. Det står flera fina tävlingshästar från vår egna uppfödning färdiga att ta ut i stallet. Vi har Viktoria till hjälp men också Juri som börjat tävla lite hästar åt oss. Matilda har lagt beslag på en Dirco avkomma Maritza. LillCottes första föl omgång och att nämnden kommer upp och se dem. De nya belgiska hästarna alla väntande nya föl. Att följa alla avkommor efter våra hingstar och så de stora förhoppningar på Jungfru. Det blir ett spännande på 2010.

Med detta vill vi önskar er en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År

Tillbaka till verkligheten hemma igen. Tisdagen ägnades åt till att hämta hem unghingstarna från Öland. På torsdagen åkte vi dit igen med både lastbil och trailer för att ta hem ungstona. Så nu börja stallarna fyllas på. Nästa vecka efter Karlshamns tävlingarna ta vi hem fölen och skiljer dem från stona som åker ner till Lösdriften.  Breeders är avslutad Resultatet var väl okej men lite stolpe ut. Jungfru och LillCotte tog sig till Final. Jungfru petade ett i Finalen. Hon som radat upp Nollor men med sina fyra fel blev hon i alla fall placerad och vi fick 8 000 alltid något. LillCotten petade två i finalen och kom precis utanför placering. Kryddan nollade första dagen och var jätte fin. lika fin var hon också i nästa klass fram till de sista tre då sparkade hon bakut i trekombinationen och slog ut bommen och skrämde sig själv. Legend och Lundbäck vaknade andra klassen i den svåra 125 klassen som jag skulle vilja säga var som en svårare 130 klass på Nationell tävling hoppade de lekande lätt runt felfritt båda två. Så nollor var de alla men lite i fel klass.  Anmäler 5 hästar till Breeders. 2410:- * 5 det blir mycket det. Inte nog med att man betalat in på föl för dem, man har också betalt för kvalpappret i år och sedan till det nu anmälan. Fy vad dyrt. Måtte det blir en bra upplevelse för Kryddan Hästak. Legend Hästak, Lundbäck Hästak, Lill Cotte Hästak och Jungfru Hästak. Av våra andra uppfödningar skall Konrad Hästak e. Dirco Och Frida Karlsson gå 6års Championatet. De har visat fin form nu med placeringar i 130 och 135 klasser i avdelning A. Så det blir spännande vecka. Vi också bokat plats i Breeders Corner där vi hoppas kunna träffa köpare på våra hästar med också ägare till någon Hästak häst eller stoägare som använt sig av någon av våra hingstar så Vi Ses på Breeders… Cabachon e. Casall  Placerad 9:a i Zangershide Finalen extra skoj då vi har Falma Hästak e. Cortus är dräktig med Cabachon. Årets föl är alla komna Kajsa fick ett fint stoföl e. HeartBeat och betäcks i år med Carmague. Corona fick också ett stoföl e. HeartBeat och betäcks med Carmague. Diamore få en hingst e. Quinton. Falma fick ett sto e. Dirco betäcks med Cabachon. Mount Everest få ett stoföl e. Cosmeo. Mynta få en hingst e. Cortus. Maritza ett sto föl e. Dirco men som förolyckas så hon fick snabbt sättas igång till kvalitet och hoppade 8-8 garanterat minst riden och tränad. Hulda få ett stoföl e. Cuper betäcks med LillCotte. Halla betäcker vi med Cuper. Indra få en hingst e. Cuper och betäcks med Irco Mena (en ny Dirco är på väg). Nomination u. Jungfru betäcks med Diamant de Revel. Nova med Dirco och Näckros med HeartBeat och Calma med Cuper det var väl alla halvblods stona.  Cabachon e. Casall vinner 5års Championatet i Norge Årets NYHET  DIAMANT de REVEL ”Flöj Hingst Segerhingst” Bästa hopphingst I Danmark 2009 Vinnarna i Danska 4års Championatet Hoppning Cosmeo och Dressyr Skov. Rafael 2008 Skovens Rafael 7:a i Unghäst VM. Cosmeo 6:a Falsterbo Cabachon 2:a i Falsterbo 2009 Våran Hingst LillCotte Hästak e. Cortus – Accord. avsluta sitt 70 dagars prov i Redefin Tyskland. Med indexet 115 blir han väl godkänd och få komma ner igen i mars och premieras. Vi har  i Plönninge på rådgivande bedömning av våra 3års hingstar. Resultatet gick bra.  Monopol Hästak e. Cuper – Cortus – Caracas blev rekommenderad till Bruksprovet i Februari Mistral Hästak e. Ulrich Z – Benroy xx – Starter blev rekommenderad fortsätta via sporten.

19 november Stona skiljs från sina föl och körs ned på lösdriften. 12 nya föl väntas till 2009. Kajsa e. Fortus och Corona e. Underworldxx är dräktiga med HeartBeat. Mount Everest e. Cortus är dräktig med Cosmeo. Maritza e. Dirco , Mynta e. Cuper är dräktiga med Cortus. Falma e. Cortus är dräktig med Dirco. Diamore e. Little Boy är dräktig med Quinton. Indra e. Cortus & Hulda e. Lipton är dräktig med Cuper. Våra två travarsto Lyckan e. Rit on Line är dräktig med Up Front Larry. Windy Ås e. Mac Lobell är dräktig med Fast Photo. Legend Hästak, Konrad Hästak, Joker Hästak och Jungfru Hästak gör felfria runder i Breeders och kvala till Finalerna i Helgen. 7 HÄSTAK uppfödda hästar är kvalade till Breeders Finalen: 3års hingstarna Monopol Hästak e. Cuper- Cortus & Mistral Hästak e. Ulrich Z- Benroy xx. 4år. saluhästen Legens Hästak. e. Crelido – Cortus. Till 5års Jungfru Hästak e. Cardento – Cortus och 6år saluhästen Jarramas Hästak e. ComeFastxx – Little Boy. Kvalat dit har också Frida Karlssons på sin 5 åring Konrad Hästak e. Dirco – Obelisque Normand och Emma Sjöstedt på sin 6 åring Joker Hästak e. Dirco – Lipton.

 

Top Nordpol Blir kvar i Sverige Vi har nämlingen köpt honom.

 

Legend Hästak e. Crelido u . Halla Hästak e. Cortus – BenRoyxx – Starter hoppar 9- 9 på Kvalitet och kvalar till Breeders. HÖÖKS kommer på besök igen för att fota till sommarkatalogen 2009. En rolig vecka för både oss och hästarna en hel vecka spa. Man känner sig verkligen som en Kung tycker Cortus

 

Blev Bästa Svenskfödda häst 5 åring i  Championatet Falsterbo 2008. Var vår alldeles egna Jungfru Hästak e. Cardento u. Fohlia Hästak e. Cortus u. Castanja e. Caracas. 2007 var Jungfru också bästa sto i 4års Championatet. Ryttare Viktoria Almgren. Jungfrus mor Fohlia är syster till Dirco de har båda Elitstoet Castanja som mor.

 

Full Pott för Cuper avkommorna på 3 års testen i Tingsryd. Stora Framgångar för HÄSTAK och stoäg som använt våra hingstar. Diplom och 9-9  50 poäng Plac. 3:a blev DILBA e. Dirco – Furioso. delad 3:a blev också vår hingst MISTRAL HÄSTAK  e. Ulrich Z – Benroy -Starter. som även plac. sig 2:a som dressyrhäst  med 8 7 9 48 poäng.

 

 

MONOPOL HÄSTAK  Segraren i såväl Hoppning som Dressyr vid 3års testen i Tingsryd Hoppdiplom 9 – 10    53 poäng Gångarter 8 7 9  49 poäng Hingst e.Cuper – Cortus äg/upp HÄSTAK

 

 

2008 års föl blev  Pandora e. HeartBear – Fortus, Prada e. Cuper – Lipton, Perfekt e. Carmargue – Cortus, Prisma e. Cuper – Dirco. Pepita e. HeartBeat – Underworldxx Pondus e. Cortus – Alme och Piraya e. Stainlager – Mac Lobell

Våren är Här!!

Kajsa Hästak nedkom den 19 mars med ett stoföl e. HeartBeat

Kajsa är e. Fortus 1026 u. Castanja e. Caracas. Så hon är lilla syster till Dirco.

Kajsa blir 5 år i år och hade föl även förra året ett fint hingstföl e. HeartBeat så fint att vi gjorde om kombinationen igen.

Hennes 1 åring Okidoki Hästak är såld till Norge så vi få följa hans framtid där men han kommer att få gå kvar i

sommar tillsammans med sina andra hingstkompisar på bete.

Vårt andra föl kom Påskafton ett Stoföl  e.Cuper  u.Hulda Hästak e. Lipton – Caracas. Även Hulda är syster till Dirco.

Dee Jost Van Dyke e. Couleur Rubin – Irco Marco Bruksprovsvinnare i Hoppning 2008

Vinnare av Kraffts/AVNs Hingstpris till bästa hopphingst på 50 000:- blev Dee Jost Van Dyke

Äg. Renee Johansson Philippsburg Tyskland  fick mottaga 40 000- samt uppfödaren Ylva Schultz 10 000:-

Dee Just Van Dyke kommer 2008 stå uppstallad på HÄSTAK för att verka i Svensk avel.

Vi är mycket glada över att fått äran att ha hand om Dee Jost Van Dyke under betäckningssäsongen. Då han sedan kommer att åka hem till Tyskland för att fortsätta att utbildas och Tävlas av sin ägare Renee Johansson.

Renne har en gång i tiden arbetat hos oss på HÄSTAK och rider i dag Svår hoppning. Vilket hon också gjorde på

Dee Jost Van Dykes mor Irco Tweedee. Även mormodern Zanadee tävlades i Hoppning med Placeringar i 1.40 samt deltog i Elitlaget på Strömsholm.

Den 28 Januari En alldeles speciell dag hör oss. För första gången på 1år och 8 månader rids Dirco. Matilda var lyrisk och hade gjort honom så fin dagen till ära. Anders och jag var båda med detta ville ingen missa. Men vem vet kanske Dirco var allra gladast. Med spetsade öron och glimten i ögonen kunde man se den stora glädjen i honom över att få ridas. Han var så stolt över att få vara ridhäst. Men vägen fram är mycket lång men det känns att vi är på vägen nu. Cortus jobbar på och allt ser bra ut än så länge. Nu bara hoppas vi att sagan få ett lyckligt slut

  1. Ett Nytt spännande år stå framför oss. Nya föl väntas med nya spännande kombinationer. Cuper som tränas för de stora tävlingarna framöver. Hans första årgång skall nu ridas in. Matilda har bättrat sig i sin fot och börjat rida hon har nu 4 hästar igång. Fortus, Cisco, Geisha och Jungfru som skall göra sina första starter för året 2 februari. Cortus har hon också börjat rida och vi hoppas vi får igång honom igen han hade haft så mycket mer att ge. Dirco har också han gjort framsteg. Anders longera honom varje dag. Samarbetet med Ib Kirk och stall Cajus i Danmark fortsätter och de har flera spännande nya hingstar på gång i år.

Dirco gör ett besök på Jägersro hos Palle Brink det är nu 1 år sedan han opererades och 1 1/2 år sedan han blev skadad. Vi har tappat räkningen på röntgen, behandlingarna och återbesök. Men vi har inte gett upp ännu fast många tycker att vi borde gjort det. Men han står oss alla allt för nära vi vill så gärna få han frisk Han är så tapper och stark Han vill verkligen bli frisk. Så vi vill se om Palle kan göra ett underverk till och få han ohalt. Han behandlas igen på ett par ställen men det mycket speciella var att han skoddes och det under röntgen överseende hela tiden.. Han har ju inte varit skodd under hela tiden han varit skadad. Skoningen är mycket speciell och han skall skos om igen om 5 veckor. Cortus fick även han följa med ner till Palle då vi har inte lyckats få han bra med de andra behandlingarna. Palle behandlade även honom och efter titt håls operationen var han positiv och sa prognosen var bra. Vi hoppas han har rätt.

16/11 2007 Full pott för HÄSTAK vid förhandsvisningen av hingstar i Varberg LillCotte Hästak e. Cortus u. Attention Please e. Acord tilltalade hämnden såväl exteriört hoppmässigt och gångartsmässigt. En fin häst tyckte de välkommen till bruksprov 2008. Att han är fin håller vi till fullo med om. Vi ha alltid sagt vi fått en ny Cortus om Lillcotte. Lyx Hästak e. Dirco u. Falma Hästak e. Cortus – Almé – Narcos II. Honom ville vi bara ha exteriör bedömd och veta om den räckte till då han hoppas uppsutten nu. Även han föll nämnden för. Lyx har vi alltid tyckt haft det där extra. Han ser ut som en riktig hingst har en otrolig ridbarhet hoppar med stor spänst mod och försiktighet. Tredje hästen vi visade var Lundbäck Hästak e. Dirco u. Robzan e. Robin Z. Han sågade de inte heller utan sa han skulle gå vidare via sporten och senare provas. Så även han få vara hingst lite till

Bästa sto vid 4 års Championatets Final på Flyinge blev Jungfru Hästak   och totalt 6:a slagen av några hingstar och valacker. Ett fint kvitto på vår avel med mormodern Elitprem Castanja som vi fortfarande ha avkommor efter och som verka vidare med sina döttra i avel hos oss. Till Final i 5års Championatet kom också Rapsody Hästak e. Dirco u. Delectra Hästak äg. Madeleine Hellberg  ryttare Elenor Nilsson

Cuper gjorde två starter i helgen Vann en 130 i Olofström och var placerad i 140 vid deras Nationella tävlingar.

 

 

Jungfru Hästak segrade i Semifinalen 4års Championat hoppning i Helsingborg med 9,2 – 9,0 i hoppningen Jungfru är e. Cardento u. Fohlia Hästak e. Cortus och ha Dircos mor Castanja som mormor Jungfru hade 2006 föl e. Cuper. Hon hade högst poäng såväl lördag som söndag. Mycket roligt tyckte vi som hela tiden tyckt att hon har det där extra extra. som 3åring fick hon dpl 9-9  Ryttare var Elenor Nilsson

Cuper gör två starter i Ljungby Nationella och plac sig i båda 4:a resp 6:a

Cortus son Vann Kvalitetstävlan i Tingsryd med Katarina Nygren betyg 9-10

Grattis!! Bästa Hoppföl i Danmark hade HeartBeat som Far. Näst bästa Hoppföl vid riks i Tingsryd hade HeartBeat som far

Vi avslutade sista dagen på seminen hemma och det kändes mycket bra endast ett sto har åkt hem gall så vi har haft en mycket lyckad säsong på våra hingstar. Vill tacka alla stoägare som valt en HÄSTAKs hingst.

Från Norge har vi haft Bonola Hästak (Fortus Hästaks mor) på seminering med Cortus för att tillverka en ny Fortus. Bonola är dräktig och ha åkt tillbaka till Norge till sin ägare. Bonola har tagit time out för att få ett föl men de räkna med att ta tillbaka henne igen i sporten. 2006 var hon ju Norges vinstrikaste häst i 140-145 klasser.

Själva har vi Kajsa Hästak e. Fortus Hästak samt Corona e.UnderWorldxx dräktiga med HeartBeat. La Nutica Hästak e.Dirco samt Hulda Hästak e.Lipton dräktiga med Cuper. Calma de Rouhet e.AlmeZ dräktig med Cortus. Diamore Hästak e.Little Boy dräktig med Dirco. Falma Hästak e. Cortus dräktig med Carmague. Samt Travarna Queen Of Queen e.Kosar dräktig med Bankerhall och Windy Ås e. Mac Lobell dräktig med Stainlager

Cuper gör revansch han starta i Värnamo nolla i alla tre klasserna debutera i 145 och placera sig 4:a även där.

Jungfru och Juvel Hästak är färdig kvalade till 4års Championatet

Heartabeat var den som lyckades bäst i Falsterbo och blev 3:a i Finalen på 6års Championatet

Rapsody Hästak och Elenor Nilsson fick ett nedslag för mycket liksom Ikea Hästak och Frida Karlsson Men måste vara mycket nöjda ändå. Cuper fick ett nedslag första dagen och behövde då sätta nollan andra dagen. Vilket vi inte tyckte skulle vara så svårt då han inte haft mer än högst 4 fel i 140. Men det omöjliga hände efter startsignal och innan första hindret brast martingallen på ena sidan och han hoppar vänster ställd vilket inte fungera på så stora hinder. Han river och allt känns botten. Han var ju där för att visa upp hur fin han är och då brister martingallen. Vilken var helt ny.

Vilken start på 3års testen  Dircos avkommer starta upp med hela 5 diplom i Tíngsryd

GRATTIS!!  Alla lyckliga äg. till en Dirco.  Själva visade vi två båda fick Hoppdipl.  Hingsten Lundbäck T Hästak e. Dirco – Robin Z &

Stoet La Nutica e. Dirco – Obelisque Normand

DeNoir var inte sämre han med sin första 3års kull. Tre visades samtliga fick Gångartsdiplom  och en av dem fick också Hoppdiplom.

I Falsterbo få vi se Hingstarna Cuper 1068 i 7års Champ.  HeartBeat i 6års Championatet.

Till 5års Championatet är Rapsody Hästak e. Dirco 1005 kvalad.  Till 6 års Championatet är Ikea Hästak e. Cortus 920 kvalad.

Fortus Hästak och Matilda vinner två 120 hoppningar på två helger i rad.

Först gå han felfritt i laget i Fjälkestad sedan vinner han nästa 120 klass. Helgen efter vinner han en 120 i Mörrum. Roligt då hon lagt ned mycket jobb med sin ridning på honom. Inte alltid så lätt att följa en häst som hoppar till som han varje språng det tar tid och kräver balans. Tack till Victoria för hjälpen hon fått. Systern Geischa Hästak också e. Cortus debutera och placera sig även hon i 120. En unghäst Matilda själv hoppat in.

Den 16 April sätter vi i gång med SEMINEN  Måndag, Onsdag och Fredag Kommer vi sedan att köra från kl. 8.00 på morgonen.

Detta för att kunna beställa från de danska hingstarna så vi få färsk sperma samma dag den tappats. Vi kommer också att kunna erbjuda färsk semin från  Flyinge samma dag som den tappats de flesta gångerna. På måndag kommer också Cuper hem för att börja verka i aveln. Han kommer sedan att pendla till Viktoria någon gång under veckan för att kunna fortsätta att tävlas

Påskafton får vi vårt tredje föl en Hingst  e. Dirco 1005   u. Kryddan Hästak e. Cortus – Irco Marco

En riktig Kejsare så himla riktig med fin hals och kors samt en riktig manke

 

Långfredagen får vi vårt andra föl en Hingst e. Cortus 920 u. Kristall Hästak e. Crelido – Libertino    En riktig gångarts stjärna som gärna visa upp sin fina gång

Cuper Hästak 1068 första häst att kvala till 7-8 års Championatet i Falsterbo

Cuper och Viktoria Almgren har haft en fantastisk vår tillsammans med tre placeringar i 140 på Elittävlingar i vår.

Vi sa att vi försöker kvala men det blir inte lätt för en sjuåring på Elittävlingar det har respekt med sig.

Men det klarade Cuper galant det gick fort så fort att han blev första kvalade häst. Nu när det bli lite större hinder kommer han nog bättre till sin rätt han har ju alltid tagit allt för en lek och aldrig tyckt något varit för svårt men har

man en Mor som gått Svår Internationell Hoppning som är e. Landgraf och en Far och Farfar som båda gått Svår

internationell hoppning med Ludger så kan det är en barn lek att hoppa runt

 

Veckan innan Påsk har vi haft besök av Hööks som har fotat våra hästar för höstkatalogen

Det visade sig att vi hade några riktiga modeller i stallarna som kunde stå från 8- 17.30 och bara visa upp sin fina sida. men så va det proffs de hade med sig allt ifrån de två fotograferna till inköps och PR tjejerna och de två modelltjejerna. De hade helt klart för sig hur bilderna skulle tas. Roligt att se när proffs jobba. Även Matilda, Linda och Helena kom med på några bilder efter en hel veckas jobb åkte de hem på Skärtorsdagskvällen

 

 

Helgens Tävlingar Cuper och Viktoria Almgren starta en 130 och en 140 på Elittävlingarna på Grevargården i Helgen

De Placeras sig vid båda starterna. Duktiga nu har Cuper varit placerad på samtliga Elittävlingar i år. Helsingborg, Borås och nu på Grevagård. Nästa start för dem blir på Ljungby Nationella

Första fölet föds  Okidoki Hästak  e. Heartbeat   u. Kajsa Hästak

Kajsa är 4år e. Fortus Hästak 1027 u. Castanja  (Dircos mor) – Carracas  En Brun hingstunge så fin så. Stjärn snopp och  tre vita höga strumpor.

 

 

Carmague  e. Cassini – Cantus – Roman

Blir Flöj hingst i Danmark (Bästa 4åriga hopphäst i Herning vid Premieringarna i Danmark). Carmague har samma ägare som Heartbeat så vi har godkänt honom för svenska nämnden och skall importera sperma på honom också. Ännu en mycket fin hingst vi kan erbjuda stoägarna i Sverige

Vi har börjat lös hoppa våra 9st 3 åringar och här finns flera god bitar. Oleg har också börjar rida dem alla och allt går som det ska BRA ALLTSÅ!

6 hingstar är det bland dem e. Cortus – Alme – Narcos II, Cortus – Accord, Crelido – Cortus – Benroy xx, Cortus – Everest – Jovial, Dirco – Robin Z – Steinbeck, Dirco – Cortus – Alme, 2 valacker e. Cortus – Lipton – Caracas och Fortus – Furidant – Hertigen. Samt ett naggande fint sto e. Dirco – Obelisk Normand.

Januari 2007

Fortus Hästak och Matilda gjorde en uppridning för Future Factory i Jönköping

Matilda blev en av de tio uttagna juniorerna  från Småland som 2007 få chansen att matas med träning och teori.

Vi blev mycket glada för detta….

31 December 2006

Lyckans Hästak startade i Örebro på årets sista dag. Efter att varit instängd kom hon loss och spurtade på så bra att hon knep en 2:a plats.

Målfoto avgjorde hon förlorade med 1dm. men det blev i alla fall 10 000:- +

1 000:- till för att vi fött upp henne för starten denna dag.

14 December 2006

Dirco stelopereras i kotleden vänster fram av Palle Brink på Jägersro allt för att vi ska kunna få tillbaka honom som tävlingshäst. Operationen går mycket bra. Och han är fortfarande stark han stå på 3 ben den mesta tiden men äter och är för övrigt glad. Nu återstå bara en lång vänta men det få ta den tiden det ta bara han bli frisk igen så att han kan komma ut och tävla igen han har så mycket kvar att ge. Och allt detta bara för en olyckshändelse att man fastna i gallret i sin box. Men är olyckan framme så är den.

 

Music & Matilda  3:a i MSV i Kalmar den 25november. Andra MSV klassen i rad han placera sig i och starta. Han gå säkert synd att de inte haft tid att tävla i år inte förrän Cortus & Fortus ställdes av för vintern fann vi en ledig helg och kunde ta ut Mac Music.

 

Sista dagen på Betet för hästarna på Öland blev den 26 oktober  För en del väntas nu inridning andra skall bara växa till sig för att nästa sommar få återvända till Soliga Öland med alla deras växter kalkrika jord och det rinnande ljusblå sötvattnet något alla säkert längta till.

Att vi fick tillbringa 1 1/2 timme att bara hitta hästarna på säger en del om hur stora ytor de rör sig på. Här tränas benmuskler och lungkapacitet upp på de blivande nya stjärnorna.

Jovial Hästak  e. Dirco – Ramiro Z gjorde bra ifrån sig i Breeders för 4åringar

Cuper 1068  tog sig Till Final och gick ut som näst sista häst. Men han var lite för laddad och ville nog lite för mycket så två bommar föll. Annas hade han gjort två mycket fina runder på Torsdagen och Fredagen.

Halla Hästak  e. Cortus u. Tifany e. Benroy – Starter tog sig också till final det var en mycket trött häst som slutat äta på lördagen, trots det visade hon sin tapperhet i söndagens svåra final klass. Där hon fick 8fel Vilket vi är mycket nöjda med. Nu ska hon få vila för att sedan sättas igång för kval till Falsterbo.

5 åringen Ikea Hästak  e. Cortus u.Sweki e.Voltaire missade finalen med ett litet pet. Synd för både Ikea och Frida skötte sig så bra.

3 åringen Konrad Hästak  e. Dirco u. Iris e. Obelisque Normand Imponerade på domarna med sina fina framben, spänst och sin snabba reaktionsförmåga. Men för lite rutin gjorde honom spänd och han missade finalplatsen

Holsteiner Hingsten  Carmargue -03 e. Cassini II – Cantus – Roman

Avslutade sitt 45 dagars Prov i Danmark med hela 975 p. Spännande då vi vänta föl efter honom nästa år. med Bancos mor Diamore Hästak e. Little Boy.

Vi kommer ny att kunna erbjuda honom till avel i Sverige 2007.

Studiebesök av Dansk Varmblod på Jylland Hos oss på HÄSTAK

Vi hade en trevlig helg tillsammans med 32 Danska hästvänner. Här diskuterade vi häst och avel till sena  Lördag kväll för att sedan börja igen tidig Söndagsmorgon

5 HÄSTAK HÄSTAR TILL BREEDERS

3åringen  Konrad Hästak e. Dirco – Obelisque Normand

4 åringen Jovial Hästak e. Dirco – Ramiro Z

5 åringen Halla Hästak e. Cortus – Benroy xx

5 åringen Ikea Hästak e. Cortus – Voltaire

6 åringen Cuper Hästak 1068 e. Cambertin – Landgraf

BANCO HÄSTAK vinner Young riders HESTESPORT CUP i Norge.

Efter 6 deltävlingar under året är det avgjort och segrare blev Merethe Buer på Bancos Hästak  e.As du Thurin  undan vårat avelssto Diamore Hästak  e. Little Boy – Diamant  GRATTIS MERETHE

HALLA HÄSTAK  e. Cortus – Benroy xx – Starter – Ibrahim

Vi får ett ryck och Bestämmer oss sent för att kvala Halla till Breeders med 3 olika ryttare på tre tävlingar i sträck debutera och kvalar hon i 120. en stor bedrift i sig särskilt när två av ryttarna inte ridit henne innan. Då finns det nog både ridbarhet och kapacitet samt duktiga ryttare. De duktiga ryttarna som lotsat Halla runt är   Elenor Nilsson, Lorentzo Calebro och Viktoria Almgren  TACK

Vi vågade inte Chansa på att hon satte sina två nollor på Ljungby Nationella så Lorentzo hoppade in och gjorde en i Munka Ljungby Förra helgen fast i efterhand kan man se att det inte hade behövts hon satt båda även i Ljungby.   Ännu en duktig häst i vårt stall.

 

Heart Beat 6:a i Unghäst VM i Zangershide.

Efter fyra felfria rundor blev han endast slagen på tiden Han gjorde succé på banan denna ståtliga fina hingst Grattis Stall Cajus   Vi är så tacksamma att kunna erbjuda honom till stoägarna i Sverige.

Dircos avkommor gör succé i hoppningen vid Kvalité

Jovial Hästak e. Dirco – Ramiro Z hoppar 8-9 och direktkvalas till Breeders.  Jerez Hästak e. Dirco – Diamant hoppar 8-8 och får även hon hoppdiplem. Rapsody Hästak e. Dirco – Electro hoppar 8 -8

 

Vid FölChampionater på Gotland blev bästa föl ett efter Dirco – Robin Z

Grattis Precis vad vi sagt Dirco på Ramiro Blod kommer bli en Hit

Cortus vinner 110 i Braås och är 6:a i 120. Matilda är stolt och överlycklig att det fungera nu också på tävling hon har tränat hårt för att Cortus ska lysna även på en glad Ambitiös 16åring. hans sista start innan Matilda tog vid var i Scandinavium Världs Cup kvalet i GP då han fick 4 fel med Rolf-Göran Bengtsson

Ikea Hästak 5år e. Cortus u. Sweki Färdig kvalad till Breeders med sin nya Ryttare Frida Karlsson från Ljungby. Ikea var felfri i såväl 110 som i 120 klassen. Gladast var nog Ikeas ägare mamma Carina Karlsson

Geisha Hästak e. Cortus u. Diademe Geisha fann Matilda ute på vårt bete i Juli. hon ville visa att även hon kunde rida unghäst. Geisha har snabbt både fått kondition och tävlingsvana med placeringar i så gått som varje start  3:a sist i Braås Gör att hon nu snart debutera i 120.

Vi har funnit Fortus Hästak Mor

Bonola Hästak efter att ha tappat kontakten då Bonola följde med sin ryttare till England då hon skulle läsa till läkare tappade vi kontakten. men i fredags ringde en Norrman och sa att de hade Bonola och att de ägt henne i 2år. tillsammans hade de i år 15 segrar i 140- 145 klasser och var i år den vinstrikaste 140-145 häst i Norge.

Dircos första fina årgång

Jovial Hästak e. Dirco u. Rafanny Z, Rapsodi Hästak e. Dirco u. Delectra Hästak, Jerez Hästak e. Dirco u. Diademe är alla färdig kvalade till 4 års Championatet. Jerez hästak har gått 8 felfria klasser på rad och är nu sålt till Jeanette   Lycka till med din fina häst.

HEARTBEAT 2:a i Falsterbo Horse Show 5års Championat GRATTIS

Victoria och Cuper går från klarhet till klarhet. I helgen startade de tre klasser vid Nybro nationella i avd. A. med placering i såväl LA som MSV  på söndagen slå det till riktigt och de vann den MSV klassen. GRATTIS. Matilda och Dirco bröt sitt mönster efter att ha vunnit LA i Karlskrona och Värnamo blev hon bara 2:a i LA men hon blev inte ledsen för det utan istället stolt efter att ha placerat sig i MSV. Placerad var hon också på Fortus i LA och red Felfritt i MSV men tiden räckte inte till placering. Söndagen fick Matilda tillbringa i Hässleholm vid Midsommar Cup och det gjorde hon bra.  Hon vann en Klass med Top Nordpol och en LA med Mac Music samt var placerad i andra klassen. På Måndagen blev det tårta i stallet.

Vår Uppfödning Banco Hästak u. Diamore Hästak. Har vunnit båda kvalen till uttagningen i VM på unga ryttare i Athen. Men Merete väljer att starta i EM för unga ryttare då det endast är en vecka mellan tävlingarna Vi önskar honom och Merete LYCKA TILL! Vill du ha en egen Banco Se under hästar till salu Vi har flera lovande Unghästar Till salu varav några är syskon till BANCO.

Victoria och Cuper är kvalade till 6 års Championatet i Falsterbo

Heart Beat kommer till Falsterbo och hoppa i 5års Championatet

Helg NYTT   3 Hopp Diplom på vår uppfödning i år

Kobra Hästak e. Cortus – Everest – Jovial 9 -9 50p   Kodak Hästak e. Dirco – Steinbeck  & Konrad Hästak e. Dirco – Obelisque Normand 9 – 9 50p. Kobra var segrande hopphäst i Tingsryd i Lördags och Konrad 2:a.  Kobra, Kodak & Konrad är SÅLDA

Hörde  via Djungeltelefonen att vinnaren i hoppning i Jönköpings län var en Dirco som fick 9 – 10 GRATTIS!!  Återkommer med namn och äg.

HeartBeat född 2001 e. HeartBreaker – Ramiro. Vann 5års Championatet i Hoppning i Danmark med 10 – 10 rakt igenom även på galoppen. Det slutade med 8st 10:or Vilket Stjärnskott!!

Dirco & Matilda segrade i 1,25 vid Nationella i Ljungby april 2006 av sina 7 starter     Cuper 1068 och Victoria Almgren

har de hela 5 segrar en andra och en tredje plats.                                                      debutera i Ljungby med två felfria rundor

Årets första föl ett stoföl Född 19/3 e. Cuper u. Jungfru Hästak e. Cardento – Cortus – Caracas

Årets andra föl  ett Stoföl Född 21/3 2006 e. Cuper u. Juvel Hästak e. Dirco – Cortus – Alme Z – Narcos II. Ett halvt dygn gammal och nere i ridhuset.

Fortus Hästak & Matilda den 19/3-06 deb. de 120                          Elle och Halla Hästak e. Cortus  u. Tiffany  e. Benroy – Starter  felfria                                                                                               tränar för Björn Carlsson

Hulda Hästak e. Lipton u. Castanja  lilla syster till Dirco. Snärtig välriden rädd om sig felfri i alla sina starter.

Hingst Nytt från HÄSTAK

Falsterbo ha passerat men sommaren känns som den inte börjat än. Vi lyckades få 3 dagar i rad utan regn och det i två omgångar och dessa två omgångar hade vi gräs slaget hann vända och pressa. Svårt att fatta men vi ha 225 torra balar utan de droppe regn. Helt Otroligt men sant. Nu kan vi glädjas hela vintern. och gräset är åter långt igen så om sommaren kommer kan vi nog få ännu en kannon skörd.

Till Falsterbo hade vi Monopol Hästak e. Cuper – Cortus till 7års hampionatet.  Monopol satte två felfria runder första helgen och var en av de 12:a hästarna som kvalade till Finalen.

På torsgagen när de Intrenationella ryttarna fick ta in sina 7åringar gjorde han om samma sak och nollade än en gång i den tuffa klass där endst åtta klarade banan felfritt.

Vid finalen på söndagen sedan blev han nog lite trött i slutet av banan och petade ner två bommar.

Opticus e. Cortus satte en nolla på tisdagen. och Optimal e. Dirco noll pluss fyra.  Fyra fel på fel dag för att ta sig till Final men Matilda var mycket nöjd efter sin debut i Championatet.

Väl hemma var det bara att börja ta ut våra 4åringar på tävling de första tre. Två fina Carmarguer och en HeaartBeat kom ut i torsdags och alla tre satte var sin felfri runda. De andra tre fyraåringarna skall ut på söndag. Alltid lika spänande med dessa unga talanger. Även våra två treårs hingstar Qupol e. Cuper – Cortus som fick dubbeldiplom (helbror till Monopol som även han fick dubbeldiplom) och Quinstar e. Quinton – Little Boy rids och är nu anmälda till 70 dagars prov i Tyskland.

 

Alla våra 12 föl har fötts och årets föl ser mycket bra ut vi ha flera pärlor och intresanta kombinationer. Fölstona är ombetäckta och konstaterade dräktiga igen. De första är redan kollade på 90 dagar. Vi ha bara ett gallsto kvar och henne skall vi kolla på måndag. så vi håller en tumme. Om inte få vi väl köra en eler två vändor till säsongen är ju inte slut än. Vi tog i helgen emot något nytt sto och förra veckan skrevs det in och seminerades flera nya sto.

 

Dräktigheten på våra hingstar ha varit bra men ändå finns det ju några stoägare som inte fått sitt sto dräktigt. Ibland känns det svårt. Det skall till mycket som skall stämma för att stoet skall bli dräktigt. Stationen skall träffa rätt. Att bedömma när man skall beställa att det inte är försent när sperman väl kommer kan vara svårt att avgöra. Stoet skall ha en bra miljö för sperman att överleva i. Hingsten skall kunna leverera bra sperma och inte för liten mängd. Som stoägare sen skall du komma tillbaka till stationen och dräktighetskolla i rätt tid. Och sen skall sto och hingst passa ihop.

 

Har man försökt ett par gånger misströstar man ibland och kanske vill byta hingst. Några byter och få dräktigt några byter inte och få ändå dräktigt. Vad man väljer att göra få man ju aldrig reda på vad resultatet blivit om man valt det andra alternativet.

Vi erbjuder alla våra stoägare som använt någon av våra danska hingstar och tappat tron och vill byta till något annat hingst. Fri Språngavgift på våra egna ägda hingstar Cuper, Dirco, LillCotte, Dunhill och Top Nordpol.

Fraktkostnaden är 250/skick inga samlings eller andra avgifter tillkommer. skulle hon ändå inte ta sig ha du ändå chans att utnyttja detta erbjudande till nästa säsong.

Vi sluta vår säsong den 10 augusti men kan tömma och skicka augusti ut om vi bara blir förvarnade i god tid.

Vi jobba för att ALLA STO SKALL BLI DRÄKTIGA.

 

Vår Dansk-Svenska Gårdshund Surtsey´s Sarah Salvie ”Salvan” e. Örestads Lasse den Livlige u. Surtseys Snorkfröken ”Fröken” Har fått 5 fina valpar efter den danska Nydningens Dirck ”Disney” Dansk Champion DKCH e. Purkas Milo – My Bonnie Rita Kraemmerhus.  Två äkta danska som få valpar i Sverige här är det ingen inavel. Det blev tre tikar och två hanar. Två av tikarna ha lång svans, en stubbsvans vilket även de båda hanarna ha så det var skoj. Samtliga är trefärgade svarta-vita med bruna masker. Drömteckande.

Efter att ha varit så tjock trodde jag att hon även denna sista gång skulle komma förtidigt och därför stannade jag hemma från Falsterbo. Men inte förrän Anders hade 2 mil kvar hem satte verkarna igång och när han kom in i köket sa han. Nu kan du börja och det gjorde hon. Ja du hadde kunnat vara med hela veckan i Falsterbo var Anders nästa fras.

Så är det någon som önska sig en riktig gårdshund hör av er. Än finns någon valp kvar att tinga de är leveransklara sedan efter 8 september.

 

Angående vårt FölChampionat på HÄSTAK som vi ordna i Mecklenburgs regi här på HÄSTAK. Datum är nu bestämt till  tisdagen den 14 augusti, Ditt föl chippas, registreras samt blir bedömt som pluss el. minus variant mot stoet. Hör av dig om du vill visa. Även du som fått föl och vill visa på andra platser i landet hör av Er.

Skulle någon annan vilja få sitt halvblods föl registrerat i Mecklenburg hör av er så berätta vi mer om det.

 

 

Med detta vill vi önska alla en fin och bra avslutning på sommaren och ett Dräktiga sto.

Christina  och Anders Kjellson HÄSTAK

Vi ha hingsten du söker